2017. november 21. Olivér
Miskolc
0°C / 4°C
Miskolcon érvényesítené a papírformát a női kosárlabda-válogatott
Miskolc Televízió
|
2017. november 14. 09:13
|
frissítve: 2017. november 15. 11:02
Szenzációsan rajtolt a női kosárlabda Európa-bajnoki selejtezőben a magyar válogatott, idegenben győzött Litvánia ellen a csapat. A két diósgyőrivel, Zele Dorinával és Szabó Fannival felálló nemzeti együttes szerdán este Miskolcon egy könnyebb párharccal folytatja, Albánia ellen. A már a Városi Szabadidőközpontban készülő válogatottat edzés közben kereste fel a Miskolc Televízió.

Hétfő délelőtt még könnyített edzésen vett részt a már Miskolcon gyakorló nemzeti csapatunk, az Európa-bajnoki selejtező második mérkőzésére készülve. A tréning ezúttal nem kötelező, válaszható volt, dobóedzést tartott a szakmai stáb.

A szövetségi kapitány helyzete sosem egyszerű, de most különösen nem az, hiszen nem csak a szurkolók számára kevésbé ismert csapat az albán – ahogyan Székely Norbert elmondta, az első sikerélmény az volt, hogy sikerült begyűjteni az ellenfél Oroszország elleni mérkőzését.

noi_kosar_valogatott.jpg

– Persze ez egy olyan mérkőzés, amit meg kell nyernünk, ha szeretnénk valamit ettől a selejtezősorozattól – fűzte hozzá a szövetségi kapitány. – Ez az albán csapat valószínűleg gyengébb játékerőt képvisel, mint mi, szeretnénk a papírformát érvényesíteni. Ez Litvániában fordítva volt, hiszen ők számítottak erősebbnek, mégis mi tudtunk nyerni. Erre a mérkőzésre is nagyon kell tehát koncentrálni, és ezt el is fogjuk mondani a játékosoknak.

Székely Norbert és stábja ezúton is köszönte az előző kapitány, a DVTK mostani edzője, Stefan Svitek segítségét. A szakember kitért arra is, hogy ebben a szezonban is több bajnokit nézett meg Miskolcon, és nem volt kérdés, hogy a mindig lelkes miskolci közönségnek jó játékkal, győzelemmel szeretnének előrukkolni – főleg, ha a két DVTK játékos, Zele Dorina és Szabó Fanni is pályára lép majd.

noi_kosar_valogatott2.jpg

– Elsősorban magunkra koncentrálunk – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Szabó Fanni. – Arra koncentrálunk, hogy minél többet legyen nálunk a labda, keményen fogunk küzdeni, és szeretnénk a támadásokat pontosan befejezni.

A magyar női kosárlabda-válogatott második Európa-bajnoki selejtező mérkőzése szerdán 20 órakor kezdődik a Miskolc Városi Szabadidőközpontban. A miskolci mérkőzésre egységesen 800 forintba kerülnek a belépőjegyek, a találkozó megtekintése 14 éves kor alatt és 65 év felett ingyenes. A belépőjegyek elővételben a Miskolci Jégcsarnok gazdasági irodájában hétfőtől szerdáig 8 és 16 óra között kaphatók. A mérkőzés napján a Generali Aréna jegypénztárai 19 órakor nyitnak ki.

noi_kosar_valogatott3.jpg

Az Eb-selejtező programja:

november 11., szombat (Kedainiai)
18:00 Litvánia - Magyarország 70-73

november 15., szerda (Miskolc, Generali Aréna)
20:00 Magyarország - Albánia

február 10., szombat
Magyarország - Oroszország

február 14., szerda
Magyarország - Litvánia

november 16., péntek
Albánia - Magyarország

november 21., szerda
Oroszország – Magyarország.

Nem
Csapatsport
Fizikális mérkőzést vitt el az Oroszlány csapata. A harmadik helyen álló MEAFC fogadta a veretlen listavezető tavalyi bronzérmes Oroszlányt.
Baleset
Egy személyautó és két kisbusz karambolozott hétfőn kora este a Taktakenéz és Prügy közötti úton. A személyautó egyik utasa a helyszínen életét vesztette, a másikat súlyos sérülésekkel szabadították ki az összeroncsolódott járműből.
Egészségügy
Több mint hétszázezer forint értékben adományozott klímaberendezéseket egy üdítőitalokat gyártó vállalat a megyei központi kórház Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztályának. Az pénzt két jótékonysági sportrendezvényen gyűjtötték össze, és más cégektől is kaptak támogatást.
Városinfó
A 2015 októberében felesküdött, seriffeknek is nevezett körzeti rendészek állandó, személyes kapcsolatban vannak területük lakóival, s megfelelő helyismerettel rendelkeznek ahhoz, hogy napi ügyeik során is segítsék a miskolciakat. Egy miskolci nő a napokban levélben mondott köszönetet az egyik rendész tevékenységéért.
Megye
Éppen gyanúsított kihallgatásáról tartott haza az a putnoki férfi, aki a séta helyett ismét inkább biciklit lopott.
Egyéni sport
Zurai Rajmund, a DVTK-MVSI tehetsége a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium tornacsarnokában, november 18-án megrendezett serdülő szabadfogású országos bajnokságon, ahol még négy társa is érmes lett.
Miskolc
Ismét cipősdobozban várják a rászorulóknak szánt ajándékokat a Herman Ottó Múzeumban.
Kultúra
A magyar beat-rock hagyományaiból táplálkozó csapat sokat értető és elgondolkodtató szövegeivel, ugyanakkor fülbemászó dallamaival jogosan reménykedik abban, hogy az egész ország megismeri nevüket és dalaikat.
Egészségügy
A Movember Mozgalom egy világszerte ismert figyelemfelkeltő mozgalom, amelyet minden év novemberében rendeznek meg, hogy felhívják a figyelmet a prosztatarákra. A Megyei Központi Kórház az Első Miskolci Lions Klubbal karöltve, ingyenes szűrést szervez Miskolcon 2017. november 25-én, a prosztatarák elleni küzdelem jegyében.
Közélet
Advent a karácsony (december 25.) előtti negyedik vasárnappal – más megfogalmazásban a Szent András apostol napjához (november 30.) legközelebb eső vasárnappal – veszi kezdetét, és karácsonyig tart. Idén december 3-án lesz advent első vasárnapja.
Miskolc
Nagyon szerencsések vagyunk mi, miskolciak, de sokszor észre sem vesszük! Elvakítanak minket a hétköznapi problémáink, napi teendőink közben csak végigrohanunk ezen a csodálatos városon, amelyet igazából nem is ismerünk.

Videótár

26. Francia Filmnapok
02:06
2017. november 20.
Koraszülöttek Világnapja
01:59
2017. november 20.
MVK Zrt balesetmentes közlekedés
01:41
2017. november 20.
Védjünk meg Magyarországot Ifj Lomnici Zoltán
02:35
2017. november 20.