2017. november 21. Olivér
Miskolc
0°C / 4°C
Nemzeti konzultáció – „Különösen fontos a fiatalok véleménye!"
Kujan István
|
2017. november 14. 12:32
|
frissítve: 2017. november 15. 11:27
A Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció a jövőnkről szól, ezért különösen fontos a fiatalok részvétele és véleménye – hangsúlyozta keddi sajtótájékoztatóján Váraljai Zoltán, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) országos alelnöke, miskolci szervezetének elnöke.

Váraljai Zoltán kiemelte: a magyar kormány számára fontos az állampolgárok véleménye, a fontos nemzeti ügyekben rendszeresen megkérdezi az embereket. A mostani nemzeti konzultációra azért van szükség, mert az elmúlt időszakban erősödött Brüsszel elszántsága arra, hogy véghezvigye a Soros-tervet.

kdnp_ifju_171114ml_1.jpg

Fotó: Mocsári László

– Mára világossá vált, hogy mind a migráció, mind a kvótarendszer egy jól kifundált terv része, amely mögött a világ egyik legbefolyásosabb milliárdosa, Soros György áll – fogalmazott. – Soros  számtalan uniós vezetőt a kezében tart. Nagy befolyása van a brüsszeli politikára, illetve az olyan liberális politikusokra, akik nem a választópolgáraik érdekeit képviselik, hanem egy kevert népességű Európát akarnak - tette hozzá.

Váraljai Zoltán szerint a legnagyobb veszélyt az ellenőrizetlen menekültáradat jelenti, ezért kiemelten fontos a kormány számára határaink védelme. – Kijelenhetjük, hogy a nyugat-európai országokhoz képest, hazánkban ma sokkal nagyobb biztonságban érezhetjük magunkat. S mivel mi, fiatalok itt képzeljük el a jövőnket, itt szeretnénk boldogulni, ezért azt szeretnénk, ha ez így is maradna! Fontos, hogy biztonságban tudhassuk magunkat, családunkat, otthonunkat. Nem adhatjuk fel értékeinket, identitásunkat, kultúránkat, keresztény meggyőződésünket. A konzultációs ív nagyon lényeges kérdéseket érint, most van a legnagyobb szükség a magyar emberek, a  fiatalok véleményére - hangoztatta az alelnök.

– Soros György és Brüsszel nem dönthet a mi jövőnkről, arról, milyen országban éljünk. Mi magunk szeretnénk erről dönteni, közösen kell megvédenünk a határainkat – fogalmazott Váraljai Zoltán, aki külön felhívta a fiatalok figyelmét: november 24-ig töltsék ki és küldjék vissza a konzultációs kérdőívet. Mondják el véleményüket Soros veszélyes tervéről és a migránsok betelepítéséről. Ezt meg lehet tenni postai úton, illetve a Nemzeti Konzultáció honlapján is. – Mi, magyarok döntsünk saját sorsunk felől, ne mások – zárta a tájékoztatást az IKSZ országos alelnöke.

Nem
Csapatsport
Fizikális mérkőzést vitt el az Oroszlány csapata. A harmadik helyen álló MEAFC fogadta a veretlen listavezető tavalyi bronzérmes Oroszlányt.
Baleset
Egy személyautó és két kisbusz karambolozott hétfőn kora este a Taktakenéz és Prügy közötti úton. A személyautó egyik utasa a helyszínen életét vesztette, a másikat súlyos sérülésekkel szabadították ki az összeroncsolódott járműből.
Egészségügy
Több mint hétszázezer forint értékben adományozott klímaberendezéseket egy üdítőitalokat gyártó vállalat a megyei központi kórház Gyermeksebészeti Traumatológiai és Égési Osztályának. Az pénzt két jótékonysági sportrendezvényen gyűjtötték össze, és más cégektől is kaptak támogatást.
Városinfó
A 2015 októberében felesküdött, seriffeknek is nevezett körzeti rendészek állandó, személyes kapcsolatban vannak területük lakóival, s megfelelő helyismerettel rendelkeznek ahhoz, hogy napi ügyeik során is segítsék a miskolciakat. Egy miskolci nő a napokban levélben mondott köszönetet az egyik rendész tevékenységéért.
Megye
Éppen gyanúsított kihallgatásáról tartott haza az a putnoki férfi, aki a séta helyett ismét inkább biciklit lopott.
Egyéni sport
Zurai Rajmund, a DVTK-MVSI tehetsége a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel a miskolci Zrínyi Ilona Gimnázium tornacsarnokában, november 18-án megrendezett serdülő szabadfogású országos bajnokságon, ahol még négy társa is érmes lett.
Miskolc
Ismét cipősdobozban várják a rászorulóknak szánt ajándékokat a Herman Ottó Múzeumban.
Kultúra
A magyar beat-rock hagyományaiból táplálkozó csapat sokat értető és elgondolkodtató szövegeivel, ugyanakkor fülbemászó dallamaival jogosan reménykedik abban, hogy az egész ország megismeri nevüket és dalaikat.
Egészségügy
A Movember Mozgalom egy világszerte ismert figyelemfelkeltő mozgalom, amelyet minden év novemberében rendeznek meg, hogy felhívják a figyelmet a prosztatarákra. A Megyei Központi Kórház az Első Miskolci Lions Klubbal karöltve, ingyenes szűrést szervez Miskolcon 2017. november 25-én, a prosztatarák elleni küzdelem jegyében.
Közélet
Advent a karácsony (december 25.) előtti negyedik vasárnappal – más megfogalmazásban a Szent András apostol napjához (november 30.) legközelebb eső vasárnappal – veszi kezdetét, és karácsonyig tart. Idén december 3-án lesz advent első vasárnapja.
Miskolc
Nagyon szerencsések vagyunk mi, miskolciak, de sokszor észre sem vesszük! Elvakítanak minket a hétköznapi problémáink, napi teendőink közben csak végigrohanunk ezen a csodálatos városon, amelyet igazából nem is ismerünk.

Videótár

26. Francia Filmnapok
02:06
2017. november 20.
Koraszülöttek Világnapja
01:59
2017. november 20.
MVK Zrt balesetmentes közlekedés
01:41
2017. november 20.
Védjünk meg Magyarországot Ifj Lomnici Zoltán
02:35
2017. november 20.