2018. január 16. Gusztáv
Miskolc
-6°C / -2°C
"Órái előtt többen fejfájástól és hányingertől szenvedtek" – Bántalmazás miatt jelentették fel a tanárt
szabolcsihir.hu
|
2017. december 06. 14:02
|
frissítve: 2017. december 07. 18:33
Bántalmazás miatt jelentettek fel egy nyíregyházi tanárt, aki ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt indult ügyben tárgyalást tartott a Nyíregyházi Járásbíróság december 5-én.

bantalmazas_iskola.jpg

Képünk csak illusztráció!

A tárgyaláson ismertetett vádirat szerint a vádlott a tanóráin nem megfelelő pedagógiai módszereket alkalmazott - közölte a Szabolcsihírrel szerdán a Sterné Deák Andrea sajtószóvivő-helyettes. A tanár rendszeresen megalázóan, becsületsértő módon beszélt a gyerekekkel. A tanórákon többször agresszív hangnemben kiabált, s az is előfordult, hogy káromkodott a gyerekek előtt.

Ha a gyerekeknek nem volt megfelelő a technikájuk, a fejükre ütött, vagy az úszószemüveget úgy megrántotta a gyerek fején, hogy az a gyerek arcára visszacsapódott. A nem megfelelő testalkatú gyerekeket az osztály előtt „lekövérezte”. Aki elmondta a szüleinek az iskolában történteket, azt a következő tanórán megszégyenítette.

Módszerei olyan mértékű szorongást, feszültséget okoztak több diákban, hogy a vádlott órái előtt többen fejfájástól és hányingertől szenvedtek, illetve volt olyan gyerek, aki már előző éjszaka nem tudott aludni.

A keddi tárgyaláson a vádlott vitatta az ellene felhozott vádakat, elismerte, hogy szigorú tanár volt, és az érzékenyebb gyerekek nem kedvelték, ugyanakkor elmondta azt is, hogy ő soha nem bántalmazta a gyerekeket. Véleménye szerint hadjárat indult ellene az iskolában.

A bíróság tanúként hallgatta ki az iskola igazgatónőjét, aki arról számolt be, hogy a korábbi években is volt már probléma a vádlott viselkedése, módszerei miatt az iskolában, de idén több, mint 60 szülő jelezte panaszát a tanárral szemben, s kifogásolták, hogy nem megfelelő pedagógiai módszereket alkalmaz, ezért az igazgatónő megalapozottnak látta a feljelentés megtételét a vádlottal szemben.

A bíróság további tanúk kihallgatásával folytatja az eljárást 2018. január 16-án.

Nem
Városinfó
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2017 december 22-i ülésén megalkotta a településkép védelméről szóló rendeletét és elfogadta a rendelet szakmai megalapozásául szolgáló Településképi Arculati Kézikönyvet.
Havária
Kedden hajnalban majd délután is kigyulladt lakóépületekhez riasztották a miskolci hivatásos tűzoltókat - az egyik helyen kis híján felrobbant egy gázpalack is.
Környezet
Örüljünk a hangulatos havazásnak, amíg lehet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint kedden ismét várható csapadék, de inkább eső, többfelé ónos eső formájában. Több megyére riasztást adtak ki.
Kultúra
Február másodikától lesz látható Képes Tibor festőművész kiállítása a Művészetek Házában. A festményeket a farsangi és a karneváli hangulat ihlette, éppen ezért a Becherovka Miskolci Farsang kísérőrendezvényeként szerepel majd a városi programok közt a kiállítás.
Kultúra
Koszorúzási ünnepséget tart Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata január 22-én, hétfőn 10 órakor Kölcsey Ferenc emléktáblájánál (Széchenyi út 38.) a magyar kultúra napja alkalmából.
Szabadidő
A hegymászásnak, a hegyekben való túrázásnak sokan látják a szépségét, éppen ezért szeretnének egyre többen el is jutni a magaslatokba, akár itthon középhegységeinkbe, vagy külföldön, magasabb csúcsokra. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy képzett túravezető segítségét kérjük. A Magyar Hegyivezetők Egyesülete is fontosnak tartja ezt. A novemberben megalakult szervezet céljairól beszélgettünk.
Megye
Az év első hónapjában ellenőrzésekre lehet számítani megyénkben, főként a zöldség- és gyümölcskereskedőkre, valamint a vendéglátóhelyekre fókuszálnak majd a szakemberek.

Videótár

ProgramPont 2018.01.16.
03:17
2018. január 16.
Alacsony munkanélküliség
04:31
2018. január 09.
Az állatkertek atyjára emlékeztek
02:41
2018. január 09.
Sokan voltak az év első régiségvásárán
01:36
2018. január 09.