2017. december 14. Szilárda
Miskolc
-2°C / 5°C
Több mint kétezer Mikulás futott Miskolc belvárosában – még a forgalom is megállt (Képgalériával)
minap.hu
|
2017. december 06. 15:45
|
frissítve: 2017. december 08. 15:47
Több, mint kétezer Mikulás sapkás fiatal futott ma át a belvároson. A villamos- és buszközlekedés is szünetelt a Mikulásfutás idején. Nem csak diákok álltak a rajthoz, a tömegben diósgyőri vezetőedzők is feltűntek.

A hetedik alkalommal megrendezett egészségmegőrző program évről évre egyre népszerűbb. Kovács Attila főszervező elmondása szerint a Rotary-Zip’s Mikulásfutásra idén 2500-nál is többen jelentkeztek, tizenegy középiskolából. Az egészségmegőrzést, testmozgást népszerűsítő programban, a középiskolások mellett rajthoz álltak az idősebb korosztály képviselői is.

mikulasfutas_171206_vcs_15.jpg

A fiatalok közös bemelegítéssel kezdtek, melyet a Cutler Fitness edzője tartott. A jó hangulatról Hollósy András önkormányzati képviselő, a DVTK speakere gondoskodott. Még a futás előtt nyereményjátékon vehettek részt a középiskolások: Mikulás-sapkákba rejtett számok közül húszat sorsoltak ki, amelyek értékes nyereményeket jelentettek. Aztán leállt a villamosforgalom, a rendőrségi autó jelére pedig elkezdődött a verseny. A Mikulásfutás versenyzőinek útja, a Városház térről indulva a Széchenyi és a Kazinczy utcán át vezetett a Hősök terére, majd a Déryné utcán keresztül vissza az Adventi vásár helyszínén értek célba.

mikulasfutas_171206_vcs_24.jpg

A Hősök terén felállított zsűriasztalnál a futók személyenként egy-egy Mikulás-tallért kapnak, amelyet a célnál iskolánként külön-külön urnákba dobnak be. Ezek összeszámlálása alapján hirdették ki a négy legtöbb tallért szerzett iskola nevét. A futók hamar teljesítették a távot, Búza Bence, a Berzeviczy középiskola tanulója futott be elsőként a célba.

 

A rendezvényen részt vett Bódog Tamás, a DVTK szakmai vezetője, és Stefan Svitek, a DVTK Aluinvent vezetőedzője is.

mikulasfutas_171206_vcs_28.jpg

Az első négy helyezett Decathlon vásárlási utalványokat és ajándékcsomagokat nyert. A díjakat a helyezett iskolák közösségei kapták, a rendezvény kiemelt támogatója a ZIP`s Brewhouse étterem volt.

Nem
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki a gyanúsítás szerint december 11-én gépkocsijával balesetet okozott, majd továbbhajtott.
Miskolc
A miskolciak számtalan esetben bizonyították már, hogy ha jótékonyságról van szó, számíthatnak rájuk! A szombati program szervezői most is bíznak abban, hogy az Advent Miskolc keretein belül megtartandó véradáson sokan ott lesznek a városháza aulájában.
Közélet
Legalább 10-30 perces késéssel közlekednek a személyvonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon csütörtökön – közölte a Mávinform az MTI-vel.
Kultúra
Kialakult a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny pénteki döntőjének sorrendje és hogy a hat versenyző – köztük Cser Ádám, a Miskolci Nemzeti Színház karmestere – melyik szimfonikus művet vezényli majd a pécsi Kodály Központban.
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája január 14-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás.
Belföld
Mintegy 63 ezer pályázat érkezett az Otthon melege pályázatra – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.
Havária
Vélhetően ismét fűtési problémák miatt gyulladt ki szerdán egy első emeleti társasház Sátoraljaújhelyen. Mire a tűzoltók a helyszínre értek, már teljes terjedelmében lángolt egy szoba.
Gazdaság
Mintegy 400 főt alkalmazó gépjármű-akkumulátorokat gyártó üzemet kíván építeni Miskolcon a japán GS Yuasa Corporation. Az üzem a tervek szerint 2018 szeptemberétől napi 24 órában termelne. A projektet hamarosan nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilváníthatják.
DVTK
Nincs könnyű helyzetben az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata, hiszen két alapemberére, Monica Engelmanra és Nagy Dórára sem számíthat a csütörtöki, Bydgoszcz elleni Európa Kupa-nyolcaddöntő odavágóján.
Oktatás
A Miskolci Egyetem, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány közös szervezésében tartott előadássorozat hallgatóit jutalmazták.
Miskolc
A nemzetiségek napján azok munkáját ismerték el, akik sokat tettek a nemzeti identitás megőrzéséért. Szerdán a kilenc nemzetiségi önkormányzat tagjait köszöntötték a városházán.

Videótár

Avalon Mikulásfutás
01:50
2017. december 12.
Adventi foglalkoztató, királyi ételek
02:12
2017. december 12.
Téltánc a koraszülöttekért
02:07
2017. december 12.
Szeretet sütiért adomány
01:34
2017. december 12.