2017. december 14. Szilárda
Miskolc
-2°C / 5°C
A Green City elvei szerint újul meg egy terület a Szent István utcában
minap.hu
|
2017. december 06. 16:13
|
frissítve: 2017. december 08. 12:45
Új belső udvart és parkolót alakítanak ki a Szent István utcában. Negyven család életét teszik ezzel komfortosabbá, a Green City (zöld város) elveit követve.

A mintegy háromszáz négyzetméteres terület két épület között helyezkedik el a Szent István utcában. Felújítása hat és fél millió forintba kerül, amelyet Kiss János alpolgármester a képviselői alapjából finanszíroz.

parkoloepites_szentistvan_u_171206_ja_1.jpg

Fotók: Juhász Ákos

Kiss János alpolgármester a szerdai, helyszíni bejáráson elmondta, a szürke betonudvar helyett egy parkosított udvar képét élvezhetik majd a lakók, gyephézagos térkövet raknak le, a hézagokat pedig befüvesítik. Negyven család életét tudják komfortosabbá tenni a „zöld város” elveihez illeszkedő felújítással.

parkoloepites_szentistvan_u_171206_ja_2.jpg

Az alpolgármester kiemelte, reményeik szerint nem csupán komfortos, de barátságos is lesz az ilyen módon kialakított terület, melynek rendbetétele éppen jókor jött, egyfajta karácsonyi ajándékként is tekinthetnek rá a lakók.

parkoloepites_szentistvan_u_171206_ja_7.jpg

Kilenc új parkolóhelyet is kialakítanak, az itt lakók ugyanis eddig joggal panaszkodtak a parkolási nehézségekre. A talaj minősége megromlott az évek alatt, az esőzések utáni sár nagy gondot okozott a közlekedésben. – Örülök, hogy teljesíteni tudjuk a lakók kéréseit – hangsúlyozta Kiss János.

Nem
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki a gyanúsítás szerint december 11-én gépkocsijával balesetet okozott, majd továbbhajtott.
Miskolc
A miskolciak számtalan esetben bizonyították már, hogy ha jótékonyságról van szó, számíthatnak rájuk! A szombati program szervezői most is bíznak abban, hogy az Advent Miskolc keretein belül megtartandó véradáson sokan ott lesznek a városháza aulájában.
Közélet
Legalább 10-30 perces késéssel közlekednek a személyvonatok a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon csütörtökön – közölte a Mávinform az MTI-vel.
Kultúra
Kialakult a Maestro Solti Nemzetközi Karmesterverseny pénteki döntőjének sorrendje és hogy a hat versenyző – köztük Cser Ádám, a Miskolci Nemzeti Színház karmestere – melyik szimfonikus művet vezényli majd a pécsi Kodály Központban.
Kriminális
A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája január 14-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás.
Belföld
Mintegy 63 ezer pályázat érkezett az Otthon melege pályázatra – mondta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.
Havária
Vélhetően ismét fűtési problémák miatt gyulladt ki szerdán egy első emeleti társasház Sátoraljaújhelyen. Mire a tűzoltók a helyszínre értek, már teljes terjedelmében lángolt egy szoba.
Gazdaság
Mintegy 400 főt alkalmazó gépjármű-akkumulátorokat gyártó üzemet kíván építeni Miskolcon a japán GS Yuasa Corporation. Az üzem a tervek szerint 2018 szeptemberétől napi 24 órában termelne. A projektet hamarosan nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilváníthatják.
DVTK
Nincs könnyű helyzetben az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata, hiszen két alapemberére, Monica Engelmanra és Nagy Dórára sem számíthat a csütörtöki, Bydgoszcz elleni Európa Kupa-nyolcaddöntő odavágóján.
Oktatás
A Miskolci Egyetem, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány közös szervezésében tartott előadássorozat hallgatóit jutalmazták.
Miskolc
A nemzetiségek napján azok munkáját ismerték el, akik sokat tettek a nemzeti identitás megőrzéséért. Szerdán a kilenc nemzetiségi önkormányzat tagjait köszöntötték a városházán.

Videótár

Avalon Mikulásfutás
01:50
2017. december 12.
Adventi foglalkoztató, királyi ételek
02:12
2017. december 12.
Téltánc a koraszülöttekért
02:07
2017. december 12.
Szeretet sütiért adomány
01:34
2017. december 12.