2018. január 18. Piroska
Miskolc
-4°C / 2°C
Eredményességi díjátadó ünnepséget tartott a Magyar Diáksport Szövetség
minap.hu
|
2018. január 11. 15:54
|
frissítve: 2018. január 13. 20:50
A Magyar Diáksport Szövetség minden évben díjazza a diáksport területén legaktívabb és legeredményesebb köznevelési intézményeket, testnevelőket. Az MDSZ az eredményességi díjátadó ünnepségen fejezte ki elismerését mindazon intézményeknek, intézményvezetőknek, felkészítő pedagógusoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a tanulók diákolimpiai sikereihez, valamint átadták a „Becsületes Játék - Fair Play” díjakat is, amiket a Diákolimpia versenyek során kiemelkedően sportszerű magatartást tanúsító résztvevők kaphatnak meg.

A 2016/17. tanévi Diákolimpia eredményességi díjátadó ünnepséget csütörtökön tartották meg a Magyar Tudományos Akadémián.

A népes számú résztvevőket Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára, Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, a rendezvény házigazdája köszöntötte és adta át a díjakat.

diaksport_szovetseg_1.jpg

Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola: (balról) Tóthné Szepesi Éva, Kondorné Sztojka Ágnes igazgató, Bíró Ignác.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből az év testnevelője díjban Bíró Ignác, a miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda testnevelője részesült.

Bíró Ignác Floorball sportágban csapataival  szinte minden korosztállyal állandó résztvevője az Országos Döntőknek. Az elmúlt tanévben az I-es korcsoportos fiúkkal Országos Bajnoki címet, míg IV. korcsoporttal ezüstérmet és a II. korcsoportos fiúkkal pedig bronzérmet szerzett. Tanítványai a gyorskorcsolya országos döntőiben is rendszeresen a dobogó legfelső fokán állnak, számtalan országos bajnoki címmel büszkélkedhet.

diaksport_szovetseg_2.jpg

Testnevelői munkája mellet évek óta a Miskolci Városi DSB Floorball és gyorskorcsolya szakág vezetője, a DVTK Jegesmedvék szakmai igazgatója és utánpótlás edzője. Fáradhatatlan lelkesedéssel szervezi és bonyolítja le a városi és megyei  versenyeket mindkét sportágban. Az ő munkájának köszönhetően iskolája az éves pontversenyben mind városi,mind megyei szinten sorozatosan dobogón végez. Kiváló pedagógus és szakember, akinek  a sport iránti   elkötelezettsége példa értékű.

diaksport_szovetseg_3.jpg

Balogh Gábor MDSZ elnök, Bíró Ignác, Dr. Szabó Tünde

Általános Iskolák kategóriában az év legeredményesebb köznevelési intézménye a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola lett!

diaksport_szovetseg_4.jpg

Balogh Gábor, Pollack Iskola, Kulcsár Krisztián MOB elnök

A díjazottakról és helyezéseikről ezen az oldalon találnak bővebb információt.

Nem
DVTK Jegesmedvék
Szerda este 6 óra 30 perckor a DVTK Jegesmedvék együttesének vendége a Ferencvárosi TC jégkorongcsapata volt a Magyar Kupa elődöntőjében. A hazaiak magabiztos fölénnyel, 5-1-re nyerték a találkozót, biztosítva helyüket a Magyar Kupa döntőjében.
Politika
Évindító sajtóreggelire invitálta szerdán reggel a média helyi vezetőit, képviselőit Csöbör Katalin országgyűlési képviselő az Avasi kilátó kávézójába.
Miskolc
Lakossági kérésre mentek ma a rendészek Lyukóvölgybe, illegális beköltözésre és szemétlerakásra panaszkodtak ugyanis az ott élők. Az ellenőrzésen négy embernek nem volt bejelentett lakcíme.
Politika
Jakab Péter jobbikos frakcióvezető szerint Miskolc polgármestere a legutóbbi, rendkívüli közgyűlésen arról beszélt, hogy "a kormány által befogadott menekültek új otthonra találtak, és jelenlétükkel erősítik Magyarországot". Kriza Ákos válaszközleményében leszögezte: a Jobbik frakcióvezetője szokásához híven ismét csúsztat, mert a közgyűlésben nem ez hangzott el, nem ebben a formában.
Kultúra
2018. január 22-én 16:00-tól a Művészetek Háza Béke Art Mozitermében egy magyar filmklasszikus, a Körhinta ingyenes vetítésére kerül sor a Magyar Kultúra Napja alkalmából.
Csapatsport
A Miskolc Városi Sportiskola serdülő leány kosárlabda csapata, az MVSI Vadmacskák "A" együttese január 13-14-én Sopronban, a korosztályos nemzeti bajnokság selejtezőjének első fordulójában szerepelt.
Városinfó
Január 22-étől változik a 7-es és a 4-es városi autóbuszok menetrendje – tájékoztatta portálunkat az MVK Zrt.
Kriminális
Összehangolt akcióban csaptak le a borsodi rendőrök azokra a sárospataki és sátoraljaújhelyi férfiakra, akik prostituáltnak adtak el külföldre egy 22 éves lányt.
Egészségügy
Közel 200 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a megyei központi kórház, az összegből a betegbiztonság növelését célzó fejlesztések valósulnak meg.
Belföld
A Magyar Közlekedéspolitikai Egyesület szerint sok, vezetésre alkalmatlan személy is engedélyt kap. Növelnék az engedély megszerzéséhez szükséges korhatárt is, és a gyalogosok, kerékpárosok számára is átfogó képzést javasolnak.

Videótár

ProgramPont 2018.01.17.
04:08
2018. január 17.
Alacsony munkanélküliség
04:31
2018. január 09.
Az állatkertek atyjára emlékeztek
02:41
2018. január 09.
Sokan voltak az év első régiségvásárán
01:36
2018. január 09.