2018. január 16. Gusztáv
Miskolc
-6°C / -2°C
A harmadik negyedben fordított a MEAFC! A pécsi fiatalok remek játékából izgalmas mérkőzés kerekedett
minap.hu
|
2018. január 12. 11:16
|
frissítve: 2018. január 14. 09:14
Demeter, Antóni és Dragasevic személyében három meghatározó, idén együttesen 40 pontot átlagoló játékos hiányzott a pécsi csapatból. A hazai oldalon Timkó nézhette sérült bokája miatt Galló és Orosz társaságában civilben a mérkőzést.

Ahogy ilyenkor az lenni szokott, a vendégek lendületes csapatmunkával „feledtették” vezéreik hiányát és igen magabiztos játékkal nyitottak. A MEAFC egészen az utolsó percig nem talált be kintről, ám Takács sikeres dobása után ismét hárompontosnak örvendhetett az Egyetemi Körcsarnok közönsége (14-21).

Hiába szerzett újabb triplákat Szögi, Szojka és Drahos, a vendégek továbbra is tartották, sőt növelték előnyüket. Béres szép kosarakat szerzett, ám összességében nem állt össze a miskolciak játéka, így különbség félidőre sem csökkent (32-44).

Krnjajski két tempójára Béres gyors hat pontja érkezett, majd Drahos kosara fújt riadót. Az látszott, hogy egész más a MEAFC fordulatszáma, mint az első félidőben, így védekezésben is sokkal több labda landolt a fehér mezes játékosok kezében. Kopasz pályára lépésekor rögtön triplával nyitott, majd egy ziccert is becsempészett. Az ismét nyílttá (50-53) vált találkozón Drahos hárompontosával 55-nél már egalizált a MEAFC. A negyed végét a roppant határozottan játszó Orliczki Bence kosara zárta le (61-58).

meafc_meccs.jpg

Takács sikeres büntetője biztosította be a pécsiek elleni győzelmet

Nem volt szép, de annál izgalmasabban alakult az utolsó negyed. A miskolciak nem védekeztek rosszul, ám támadásban a sok pontatlanság volt a legjellemzőbb. 66-nál ismét kiegyenlített a Pécs, ám Takács majd Orliczki B. a legjobbkor villant meg, így kettő és féllel a vége előtt már 7-tel ment a házigazda (73-66). Megszerzett lepattanót engedett ekkor ki a kezéből a Miskolc, így egy megnyugtató hazai támadás helyett jó büntetőjével új erőre kapott a Pécs. Villámgyors pontokkal két egységnyire voltak csupán, amikor következett a mérkőzés legszebb jelenete. Fél perc volt hátra, mikor Kopasz trükkösen passz helyett kosárra fordult, majd egy kézzel a gyűrűbe zsákolta a labdát. Kosarat dobott a Pécs is, így nagy szükség volt a jól játszó Takács két jó büntetőjére a sikerhez. Berkics hármasa már igazi tét nélkül ugyan, de még behullot, így a MEAFC végül a legkisebb különbséggel, de a legnagyobb elszántsággal gyűjtötte be sorozatban második győzelmét (77-76).

Folytatás szombaton Nagykőrösön!

MEAFC – PVSK-Kronosz Kiadó 77-76 (14-21, 18-23, 29-14, 16-18)

NB I/B Piros csoport 14. forduló, Miskolc, Körcsarnok.

Vezette: Gergely Csaba, Domán István, Drenyovszki Dániel.

MEAFC: Szögi (13/3), Takács (17/9), Homoki (2), Béres (19), Lippai. Csere: Drahos (8/6), Kopasz (7/3), Szojka (5/3), Orliczki B. (4), Máté (2), Orliczki M. Edző: Walke Károly.

Pécs: Krnjajski (19/6), Berkics (16/6), Bíró (19/6), Popgyákunik (14/6), Kővágó-Laska (4). Csere: Benke (4), Mándity. Edző: Juhász Olivér.

Walke Károly, vezetőedző: Minden tiszteletem a játékosaimé. Fáradtak voltunk, 16 pontos hátrányból jöttünk vissza a mérkőzésbe, melyet magunkhoz képest végül gyengébb játékkal megnyertünk. Ilyen győzelmekre is szükség van a fejlődésünk érdekében. Szerencsére mindig volt egy játékosunk, aki tolni tudott a szekerünkön a győzelem felé. 

Nem
Kultúra
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata "Fesd a várost színes(ebb)re" címmel alkotói pályázatot ír ki. A pályázat témája: Új street-art (utcai művészeti) alkotások létrehozása, szabadon válaszható témában.
Megye
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság labdarúgó csapata nyerte a Salernoban megrendezett Nemzetközi Futsal Labdarúgó Tornát.
Miskolc
A Diósgyőri vár vezetői állására kiírt felhívásra csaknem 60 szakember jelentkezett az ország minden részéről. A vár "kapitánya" Kismartoni Péter lett, aki 2018 januárjától látja el a Diósgyőri vár és Lovagi Tornák tere vezetői feladatait.
Városinfó
A Miskolctapolca Barlangfürdőben 2018. január 22–február 1. között felújítási munkálatokat végeznek. A karbantartás ideje alatt a fürdő és gyógyászati részlege, a Barlang Aquaterápia is zárva tart. A fürdő legközelebb 2018. február 2-án, pénteken lesz nyitva a nagyközönség előtt.
Megye
Vádemelési javaslattal éltek az ózdi rendőrök azokkal a gyanúsítottakkal szemben, akik Csernely településen több, egzisztenciálisan kiszolgáltatott helyzetben lévő család részére adtak kölcsönt irreálisan magas kamatra.
Egészségügy
Idén újabb 117 mentőautót szerez be a kormányzat – jelentette be Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere az Országos Mentőszolgálatnál tartott sajtótájékoztatóján, melyet abból az alkalomból tartott, hogy hétfőn 20 új mentőautó állt forgalomba.
Közélet
Január 1-jétől számos új előírás lépett hatályba az e-matricás rendszerben. Az egyik legfontosabb, hogy a véletlenül díjköteles útszakaszra tévedő autósok az utazás megkezdése után is megvásárolhatják az e-matricát.
Megye
Nagyipari méretekben termesztettek vadkendert egy külterületi pincerendszerben 2016 végén vietnámi és magyar férfiak – tájékoztatta portálunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.
Környezet
Jellemzően csapadékos idő lesz a héten: esőre, hóra, ónos esőre figyelmeztet minket az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Tudomány
Pénteken 18 órától Csillagpartyt rendeznek a miskolci Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgálóban. A természettudomány iránt érdeklődők egy előadást hallgathatnak meg, utána pedig az időjárástól függően távcsöves bemutatáson vehetnek részt.

Videótár

ProgramPont 2018.01.15.
03:05
2018. január 15.
Alacsony munkanélküliség
04:31
2018. január 09.
Az állatkertek atyjára emlékeztek
02:41
2018. január 09.
Sokan voltak az év első régiségvásárán
01:36
2018. január 09.