2018. január 16. Gusztáv
Miskolc
-6°C / -2°C
„Ne kérje senki, hogy otthon üljek…” – Betti programajánlója
Muntyán Bernadett
|
2018. január 12. 13:18
|
frissítve: 2018. január 14. 16:50
Remélhetőleg már mindenki kipihente a sokkot, hogy újra munkába kellett állni, mi több már itt is van a hétvége! Miskolcon újfent rengeteg program közül szemezgethetünk ezen a két napon, hisz' ilyenkor az első számú feladatunk az, hogy kikapcsolódjunk és feltöltődjünk!

betti_1.jpg

Ezen a hétvégén is mindenki próbára teheti bátorságát, rátermettségét és azt, vajon ő lenne-e az a bizonyos legkisebb királyfi a meséből. Természetesen sárkánnyal nem kell megküzdeni, ellenben részt vehetünk a lovagi hétpróbán a Diósgyőri várban. Ki lesz a legbátrabb január 12-én? Menj el, és vívd ki magadnak az elismerést (szó szerint)! Délelőtt 10 órától várják az érdeklődőket, a helyszín stílusosan a Lovagterem lesz.

nyilt_nap_a_pedagogusoknak_20170930_bl_017_web.jpg

Két akusztikus koncert, egy színpad, és egy felejthetetlen éjszaka – a Barabás Lőrinc Quartet és a Hősök akusztikus koncertje lesz szombaton este 7 órától a Művészetek Házában. A Barabás Lőrinc Quartet pop-os jazz világa izgalmas instrumentális zene, elektronikus fűszerezéssel: groove-os ritmusok, lüktető basszusfutamok, a szintetizátor és a trombita megannyi hangszíne a 70-es évek improvizatív jazzrock stílusjegyeivel átitatott sajátos zenei irányt teremt. A Hősök hiphop formáció 2003-ban megnyerte a Hiphop Mission nevű országos tehetségkutató versenyt. A megalakulás óta több saját lemez, szólóalbumok, produceri kiadványok sora jelent meg a zászlajuk alatt. Országos turné és fesztiválfellépések jelzik sikerüket. Január 13-án pedig Miskolcra érkeznek!

barlangfurdo_dj_party_170722_ja_32.jpg

Miskolctapolca Barlangfürdő 2018-ban is gondoskodik arról, hogy senki ne felejtse el, milyen jó érzés is fürdőzni. Mi több: éjszakai fények mellett csobbanni egyet a legjobb barátainkkal. Szombaton újfent lesz éjszakai fürdőzés! Három különböző időpontban szauna szeánsz is: sós, mézes és jeges csodákkal várják az izzadni vágyó közönséget. A hajnalig tartó móka legfontosabb partikellékeit ezúttal se hagyja otthon a fürdeni vágyó csapat: karúszó, úszószemüveg, és flip flop papucs mindenképp legyen a fürdőruha és a frottír köntös mellé betuszkolva a strandolós táskánkba. 8 órától pedig mindenki elfoglalhatja kedvenc helyét a medencék szélén, hisz kezdődik az Utószilveszteri buli Voksán Virággal.

ciroka_koncert_160124_vcs_06.jpg

Varázslatos programra hívják a 0-3 éves csemetéket és családjukat: Zeneország erdejébe, ahol a muzsika, a mese és a móka kapják a főszerepet. A családias hangulatú Ciróka babakoncerten a gyerekek adott évszakhoz, vagy ünnepkörhöz kapcsolódó játékokat, dalokat ismerhetnek meg bababarát, játékos környezetben. A műsor koncepciója szerint az egész pici karon ülőktől kezdve, az izgő-mozgó 3 évesekig igyekeznek lekötni minden gyermek figyelmét, ölbéli- és mozgásos játékok kombinálásával.  A forgatókönyvíró és műsorvezető, Bukáné Kaskötő Marietta a zenepedagógia különböző eszközeit is segítségül hívja, úgy mint a Kodály-koncepción alapuló szolmizációt, vagy a Kokas-módszer által preferált mozgásos-zenehallgatást, amelyek folytán játékosan sajátíthatnak el a gyerekek új zenei ismereteket.

csipkerozsika.jpg

Vasárnap, január 14-én a Csodamalom falai közé invitálnak minket a színészek: a Csipkerózsika című Grimm testvérek meséjét tekinthetjük meg a színpadon 10 óra 30 perctől. Bizony ez az a Csipkerózsika, akit gyerekkorunkból mi is ismerünk: a szépséges királykisasszony, akit születésekor átokkal sújt egy gonosz boszorkány, mely szerint, még mielőtt nagykorú lesz a lány, ujját halálosan megszúrja egy orsó.

Miként vészelték át a telet a középkorban? Hogyan öltöztek fel a hideg ellen, hogy küzdöttek meg a hóval utazás közben, és még számos kérdésre kereshetjük a választ vasárnap délelőtt 11 órától Lovász Emesével. Szó lesz majd a hó és a tél szeretetéről is a „Középkori havas telek” című előadásában, melynek a Diósgyőri Vár ad otthont.

A programokhoz jó szórakozást kívánok! Jövő héten ugyanitt, ugyanekkor! smiley

Nem
Kultúra
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata "Fesd a várost színes(ebb)re" címmel alkotói pályázatot ír ki. A pályázat témája: Új street-art (utcai művészeti) alkotások létrehozása, szabadon válaszható témában.
Megye
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság labdarúgó csapata nyerte a Salernoban megrendezett Nemzetközi Futsal Labdarúgó Tornát.
Miskolc
A Diósgyőri vár vezetői állására kiírt felhívásra csaknem 60 szakember jelentkezett az ország minden részéről. A vár "kapitánya" Kismartoni Péter lett, aki 2018 januárjától látja el a Diósgyőri vár és Lovagi Tornák tere vezetői feladatait.
Városinfó
A Miskolctapolca Barlangfürdőben 2018. január 22–február 1. között felújítási munkálatokat végeznek. A karbantartás ideje alatt a fürdő és gyógyászati részlege, a Barlang Aquaterápia is zárva tart. A fürdő legközelebb 2018. február 2-án, pénteken lesz nyitva a nagyközönség előtt.
Megye
Vádemelési javaslattal éltek az ózdi rendőrök azokkal a gyanúsítottakkal szemben, akik Csernely településen több, egzisztenciálisan kiszolgáltatott helyzetben lévő család részére adtak kölcsönt irreálisan magas kamatra.
Egészségügy
Idén újabb 117 mentőautót szerez be a kormányzat – jelentette be Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere az Országos Mentőszolgálatnál tartott sajtótájékoztatóján, melyet abból az alkalomból tartott, hogy hétfőn 20 új mentőautó állt forgalomba.
Közélet
Január 1-jétől számos új előírás lépett hatályba az e-matricás rendszerben. Az egyik legfontosabb, hogy a véletlenül díjköteles útszakaszra tévedő autósok az utazás megkezdése után is megvásárolhatják az e-matricát.
Megye
Nagyipari méretekben termesztettek vadkendert egy külterületi pincerendszerben 2016 végén vietnámi és magyar férfiak – tájékoztatta portálunkat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.
Környezet
Jellemzően csapadékos idő lesz a héten: esőre, hóra, ónos esőre figyelmeztet minket az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Tudomány
Pénteken 18 órától Csillagpartyt rendeznek a miskolci Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgálóban. A természettudomány iránt érdeklődők egy előadást hallgathatnak meg, utána pedig az időjárástól függően távcsöves bemutatáson vehetnek részt.

Videótár

ProgramPont 2018.01.15.
03:05
2018. január 15.
Alacsony munkanélküliség
04:31
2018. január 09.
Az állatkertek atyjára emlékeztek
02:41
2018. január 09.
Sokan voltak az év első régiségvásárán
01:36
2018. január 09.