2018. május 24. Eszter, Eliza
Miskolc
12°C / 23°C
Öreg Miskolcz Hotel - Patinás falak között a tavasz friss ízei
minap.hu
|
2018. május 04. 10:37
|
frissítve: 2018. május 04. 21:19
A tavasz friss ízeivel, délben népszerű és kedvező árú menüvel, este gazdag a la carte választékkal várja vendégeit az Öreg Miskolcz Hotel étterme. A tavaszi frissesség és megújulás jegyében az étlapválaszték is friss lett a múlt század hangulatát idéző szálloda éttermében.

oregmiskolcz_1.jpg

Harmóniában a környezettel

Fák lomjai mögött bújik meg az Öreg Miskolcz Hotel patinás épülete. Miskolc egyik hangulatos belvárosi utcácskája rejti az art deco stílusban épült négy csillagos szállodát. Az épület harmonikusan illeszkedik a korabeli házak múlt századbeli hangulatába

A recepciót elegáns sötétbarna bőr fotelek, és kanapé teszi hangulatossá. Innen vezet az út a hotel elegáns éttermébe.

öreg_miskolcz5.jpg

Korabeli hangulat, modern környezetben

Az Öreg Miskolcz étterme tökéletes harmóniát teremt a múlt század értékei és napjaink modernitása között. A bézs színű falakon korabeli képek idézik a múltat. Egyedi keretbe foglalt tükrök tágítják a teret. A sötétbarna székek kényelmesek, modernek, mégis jól illeszkednek a környezetbe. Étlapot a több nyelven beszélő, elegáns, fiatal felszolgálóktól kaphatunk, akik a választásban is készséggel segítenek.

Frissesség a tavaszi megújulás jegyében

Az Öreg Miskolcz ételválasztéka tradicionális, modern és friss is egyben. A tavaszi megújulás jegyében került fel az előételek sorába a friss padlizsánkrém, amit a fokhagyma tesz tökéletessé. Friss zöldségekkel, pirítóssal tálalva akár önmagában is megfelel egy könnyű uzsonnának.

padlizsankrem_2.jpg

Friss padlizsánkrém

A forróbb napokon hűsítő lehet a hideg meggykrém leves, ami madártejes fagylalttal különleges felüdülést ad a tavaszi és nyári napsütésben. 

megykremleves_1.jpg

Megykrémleves

Diósgyőr várának íjászmesterei ihlették a baconbe csavart, vöröshagyma nyárson, palacsinta bundában kínált csirkemellet.

diosgyoriijaszmesterekkedvence_3.jpg

Diósgyőri íjászmesterek kedvence

Desszertként a gyümölcsszósszal megbolondított fagylaltkehely lehet a nyári napok kedvence. Séta közben betérve az Öreg Miskolczba pedig egy rakott pudingos palacsinta, tejszínhabbal, gyümölcsökkel, egy finom kávéval megspékelve adhat erőt Miskolc további felfedezéséhez.

pudingospalacsinta_2.jpg

Pudingos palacsinta

A gyerekekre külön gondoltak. A tavaszi friss étlapon kedvenceikből állítottak össze menüt nekik. A csészében kínált sajtleves mellé, szezámmagos bundában készült csirkemellcsíkokat tálalnak vidámságot árasztó, mosolygós burgonyával. Desszertként vanília öntettel megbolondított friss túrógombócot.

vaniliasturogomboc_1.jpg

Túrógombóc

Délben menü, este gazdag étlap választék

Az Öreg Miskolczba ebédszünetben is érdemes betérni. Hétfőtől péntekig két féle menüből lehet választani, de egy extra menüt is kínálnak azoknak, akik gyorsan, olcsón szeretnének, friss, ízletes ételeket fogyasztani a munkaközi szünetben.

Délben egy gyors menü, este egy szép gyertyafényes vacsora a gazdag étlap választékból. Ezt kínálja az Öreg Miskolcz nem csak turistáknak, hanem miskolciaknak is.

Családok, barátok, kisebb társaságok kényelmesen elférnek a 30 fős étteremben.

Itt kisebb rendezvények, ballagások, osztálytalálkozók, családi, baráti összejövetelek megrendezését is vállalják.

A belváros szívében, hangulatos környezetben lévő Öreg Miskolcz kitűnő választás lehet a mindennapokban, és pihenés alkalmával is. A belvárosi üzletektől, bevásárlóközpontoktól, nevezetességektől csupán egyetlen karnyújtásnyira van a négy csillagos hotel étterme, ahol kiváló főszakácsok készíti az ebédet és a vacsorát.

Nem

Videótár

ProgramPont 2018.05.23.
03:13
2018. május 23.
Filmzenék világa
01:58
2018. május 23.
Pünkösdi királyság lett a várban
01:13
2018. május 23.
Hamburger palacsintából és a szőlővirágzás ünnepe
01:13
2018. május 23.