2017. július 26. Anna, Anikó
Miskolc
11°C / 26°C

Sport

A magyar férfi vízilabda-válogatott magabiztos, 14-5-ös győzelmet aratott kedd este Oroszország felett a budapesti vizes világbajnokságon. Sikerének köszönhetően együttesünk készülhet a csütörtöki elődöntőre.
A fiú cselgáncsozók -50 kilogrammosok versenyében miskolci aranyérem született, Feczkó Csanád ugyanis legyőzte a döntőben a holland Daan Moest a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon.
A budapesti vizes világbajnokság keddi napjának úszó programjában Kozma Dominik a 200 méteres férfi gyorsúszás döntőjében a hatodik lett, míg 1500-on Kapás Boglárka a negyedik, Késely Ajna pedig a nyolcadik helyen csapott célba. Hosszú Katinka 200 gyorson bejutott a szerdai fináléba, míg 200 pillangón Cseh László és Kenderesi Tamás is parádézott, mindketten finalisták.
Cseh László nagyszerűen kezdett a magyarországi vizes világbajnokság férfi 200 méteres pillangóúszásában, a legjobb idővel jutott be az elődöntőbe – Kenderesi Tamás nagy hajrában nyerte meg a futamát, ő a hetedik idővel ment tovább. Hosszú Katinka a harmadik leggyorsabb volt a női 200 gyors előfutamában, Verrasztó Evelyn ugyanitt a 23. helyen zárt, ő nem jutott tovább, ahogyan Financsek Gábor és Gyurta Gergely sem.
A vizes vb első magyar aranyérmét Hosszú Katinka nyerte a Duna Arénában. Női 200 vegyesen immár harmadszor diadalmaskodott a szám riói olimpiai bajnoka.
A bronzos TFSE-lányoknak köszönhetően a magyar résztvevők sem maradtak érem nélkül a július 23-án befejeződött miskolci Egyetemi Kosárlabda Európa-bajnokságon. A 10., illetve 12. helyen végzett Debreceni Egyetem és a Miskolci Egyetem pedig kiváló tapasztalatokkal gyarapíthatta fegyvertárát. A csapatok edzőinek értékelése.
A portugáliai Guimaresben rendezendő ifjúsági és serdülő asztalitenisz Európa bajnokság, ifjúsági fiú páros számában a DVTK játékosa Molnár István Patrik, Andrei Putuntica moldáv partnerével az oldalán bronzérmet szerzett!
Egyre közelebb az F1-es visszatéréshez Robert Kubica! A Renault hivatalosan bejelentette, hogy a lengyel Magyarországon tesztelheti először a 2017-es autójukat.
Brutális úszással, közel két másodperccel megdöntve az országos csúcsot bronzérmet szerzett vasárnap este a magyar férfi 4x100 méteres gyorsváltó a budapesti vizes világbajnokságon. Ezzel megvan a magyar küldöttség első érme, és most újra átélhetjük a Kozma Dominik, Német Nándor, Holoda Péter, Bohus Richárd négyes úszását!
A TFSE női csapata bronzérmet szerzett a miskolci egyetemi kosárlabda Európa-bajnokság vasárnapi, záró napján, miután hosszabbítást követően legyőzte 42-40-re a szlovák Comeniust. Az aranyérem Strasbourgba került. A férfiaknál az olasz Bologna diadalmaskodott, a Debreceni Egyetem a 10., a Miskolci Egyetem pedig a 12. helyet szerezte meg.

Oldalak

Videótár

ProgramPont 2017.07.25.
03:31
2017. július 25.
Viharkárok Borsodban
00:56
2017. július 25.
Bor mellé Veréb Tamás
01:59
2017. július 25.
Véget ért az Egyetemi Kosárlabda EB Miskolcon
03:00
2017. július 25.