2018. szeptember 23. Tekla
Miskolc
8°C / 16°C

Olvasnivaló

Baleset
Délután három óra körül kaptuk a tájékoztatást a rendőrségtől, hogy Hernádkakon, Kossuth u. 20. szám előtt villanyoszlopnak ütközött egy személyautó. Az oszlop részben rádőlt a gépkocsira, két személy az autóba szorult.
DVTK Jegesmedvék
Miskolc
A pénteki események után és a klub közleményét követően a gyetvai csapat felvette velük a kapcsolatot és végül közösen arra az egyezségre jutott a két egyesület, hogy az erőszak nem győzhet a békés jégkorongszurkolók felett, ezért nyitva lesz a vendégszektor a vasárnapi mérkőzésen. Emellett a miskolci csapat játékosait is megérintették a tegnapi események, Magosi Bálint csapatkapitány az egész csapat nevében üzent szurkolóinak. Alább a gyetvai csapat közleményét és Magosi Bálint levelét olvashatják.
Belföld
Többnyire a családi és a hobbipincészetekben okoz baleseteket a mustgáz - mondta Brazsil Dávid, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára szombaton az M1 aktuális csatornán.
Miskolc
„A tudatlan király olyan, mint a koronás szamár” – e felirat díszíti a Diósgyőri vár egyik termét. Nem más mondta, mint Mátyás király, akiről az emlékév során a királynék várában is megemlékeznek minden tárlatvezetés alkalmával. Az őszi időszakban hétvégénként programok, hétköznap pedig kedvezmények várják azokat a látogatókat, akik szeretnének megismerkedni egy középkori várkastély mindennapjaival.
Bulvár
Verekedés tört ki a DVTK Jegesmedvék-HKM Zvolen mérkőzésen, több szlovák huligánt előállított a rendőrség. A miskolci klub éjjel közleményt adott ki a sajnálatos esettel kapcsolatban, melyben elítélik az eseményeket, „amelyek teljesen idegenek a jégcsarnokok világától, és amelyeknek semmi köze a sporthoz és ahhoz a közreműködéshez, amivel a Tipsort Liga csapatai nekiláttak a szezonhoz”.
Kultúra
Háromszáz középiskolás diák vehetett részt egy különleges előadáson a magyar dráma napja alkalmából a Miskolci Nemzeti Színházban. A teátrum október 12-én tűzi műsorra Kosztolányi Dezső kisregényéből, az Édes Annából készült színpadi adaptációját. Ehhez kapcsolódóan tekinthettek be a kulisszák mögé a fiatalok.
Miskolc
A Weidlich-udvar pincehelyisége újra popcornrágcsálástól és vetítőkattogástól volt hangos – a város első mozija „tárt karokkal” fogadta a rég nem látott nézőket. Csütörtök délután az Apolló mozi egyetlen estére újra a miskolci éjszaka szerves részévé vált: a Jameson CineFest és a Jó a Jókain! közös szervezése nyomán megnézhettük magunknak, milyen is volt a miskolci moziélmény, 1911-ben.
Közélet
Mintegy 325 ezer forint az átlagos bruttó bér Magyarországon, ez nettó 216 ezer forintot jelent – mondta Marczinkó Zoltán, a Pénzügyminisztérium (PM) munkaerőpiacért és vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.
Baleset
A tilos jelzés ellenére a vasúti sínekre hajtott, és összeütközött az arra haladó mozdonnyal egy személyautó szombaton délután hat óra körül a hernádszurdoki vasúti átjáróban.
Kultúra
Csütörtök este a Cloud 9+ frontembere lépett fel a Jameson Lounge kis színpadán. Szivák Zsolt a CineFest-en már törzsvendég, most a ClubFest keretein belül a gitárjával ugrott be hozzánk. El is kaptuk gyorsan egy interjúra!
Havária
Kidőlt fák, leszakadt ágak miatt riasztják a tűzoltókat.
Miskolc
Tűz keletkezett Miskolcon, a Széchenyi István úton szeptember 21-én reggel - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tűzoltók kiérkezése előtt egy embernek sikerült elhagynia az ingatlant, őt a mentők kórházba szállították.
Megye
A 100 milliárd forintos útfelújítási programban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 13,6 milliárd forintból 163,4 kilométernyi útszakasz újul meg, amiből 5,972 kilométer gyorsforgalmi, 10,77 kilométer főúti és 146,66 kilométer mellékúti szakasz. A megye területén 55 szakaszon dolgoznak útfelújítók.
Miskolc
A Szent Gellért-díj arany fokozatában részesült nemrégiben Gergelyné Kemény Katalin, a miskolci Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium matematika-földrajz szakos középiskolai tanára.
Miskolc
Új street-art (utcai művészeti) alkotások létrehozására hirdetett városszépítő pályázatot a közelmúltban Miskolc önkormányzata, Fesd a város színes(ebb)re címmel . A felhívásra 15 ötletesebbnél ötletesebb pályamunka érkezett be, a nyertes Gregovszki Gábor „Alsó világ őrzője” című munkáját mostantól a miskolciak is megcsodálhatják a Fazekas utcai aluljáró bejáratánál.
Kriminális
Az Encsi Járási Ügyészség kezdeményezte annak a három szlovák állampolgárságú gyanúsítottnak a letartóztatását, akik a gyanú szerint kendert termesztettek.

Videótár

Miskolc Ma 2018.09.20.
16:37
2018. szeptember 21.
30 éves a Hámori szolgáltató
02:26
2018. szeptember 21.
Játékosan a kincstárról
01:41
2018. szeptember 21.
Közgyűlés a Sargentini jelentésről
03:51
2018. szeptember 21.