2018. november 21. Olivér

Olvasnivaló

Kriminális
Nyolc év fegyházra ítélte a felügyeletére bízott kiskorúakkal szexuális kapcsolatot létesítő volt bicskei gyermekotthon-igazgatót a Székesfehérvári Törvényszék szerdán.
Kriminális
A Tatabányai Járásbíróság 220 ezer forint pénzbüntetésre ítélt egy leányvári férfit, aki titokban videofelvételeket készített a szomszéd ház fürdőszobájában tisztálkodó nőkről – tájékoztatott a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség szerdán.
Világ
Terrorizmus vádjával őrizetbe vettek szerdán Milánóban egy 22 éves egyiptomi férfit, aki egyebek között azt hirdette közösségi oldalán, hogy „készen áll a harcra”.
Gazdaság
A rugalmas munkavégzést a jó fizetésnél is fontosabbnak értékelik a közép- és felsőoktatásban tanulók a PwC Magyarország felmérése szerint.
Kriminális
A másodfokú bíróság ítéletet hozott annak a férfinak a munkaügyi perében, aki munkavégzés közben Miskolcon balesetet szenvedett és a tésztagyúró gép leszakította a jobb alkarját.
Miskolc
Együttműködési megállapodást írt alá hétfőn a Miskolci Egyetem és a SEGA (Starters E-Components Generators Automotive Hungary) miskolci gyáregysége. Ennek értelmében az intézmény hallgatói és oktatói bekapcsolódhatnak a cég kutatásaiba, termelési gyakorlatába, a SEGA pedig naprakész, szakképzett munkaerő-utánpótláshoz jut.
Gazdaság
Megújult a Miskolc Város Közoktatásáért Közalapítvány fenntartásában működő Célpont Közösségi Tér, Molnár Péter települési képviselő támogatásának köszönhetően. Kicseréltették a közel negyven éves utcafronti nyílászárókat, több helyiséget felújítottak, a Közösségi Tér új arculatot és korszerűbb, modernebb külsőt kapott. Hétfőn sajtótájékoztatón mutatták be a megújult közösségi teret és a színes, egyre bővülő, térítésmentes programkínálatot.
Miskolc
A „Bölcs Jaroszláv: a diplomácia dinasztikus házasságokon keresztül" címmel nyílt a magyar és az ukrán nép történelmi kapcsolódásait bemutató fotókiállítás hétfőn Miskolcon, a Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központban.
Világ
Terrorista gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatás alá helyezték a férfit, aki előző nap megkéselt egy rendőrt Brüsszel központjában – jelentette be az ügyészség szerdán.
Havária
Holttestet találtak a tűz eloltása után egy kiégett családi házban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajólászlófalván kedd este – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
Kriminális
Hivatalos személy elleni erőszak és életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt 5 év végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték azt a férfit, aki egy kaszával támadt az intézkedő rendőrre.
Havária
Az oltásban miskolci tűzoltók is résztvettek.
Oktatás
2018. november 24-én (szombat) 9.00 órai kezdettel nyílt sportnap lesz a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskolában. Szeretettel várják a leendő első osztályos gyermekeket és szüleiket.
Közélet
- Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) Miskolc Városi Szervezete üdvözli a kormány azon döntését, miszerint 12,7 milliárd forintból Miskolctapolcán épül meg az ország egyik legnagyobb wellness központja. Ez a beruházás a világ fürdőinek toplistás helyére emeli Miskolc nevét! - írja közleményében Váraljai Zoltán, az IKSZ Miskolc Városi Szervezetének elnöke, országos alelnöke.
Miskolc
Civilek összefogásával zöldül a Győri kapu. Nyolc darab fát ültettek el a Gálffy Ignác és a Thököly utcában, valamint a Szinva mentén.
Miskolc
November 26-án ismét varázslat költözik a Szent István térre. Éneklő Fenyő, az ország legnagyobb Szeretetdoboza, óriáskerék, kürtőskalács, több száz méter világító fényfüzér, adventi koszorú – mindez egy helyen, a Szent István téren egy hónapon keresztül. Az Advent Miskolc programsorozatról hétfő délelőtt Kiss János, alpolgármester és Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének igazgatója tartott sajtótájékoztatót.

Videótár

Top 100
03:25
2018. november 21.
Sokszínűség
03:06
2018. november 21.
Célpont Közösségi Tér
02:11
2018. november 21.
Bölcs Jaroszláv fotókiállítás
02:05
2018. november 21.