2018. november 17. Hortenzia, Gergő

Olvasnivaló

Egyéni sport
Lassan kijelenthetjük, hogy a 2018-as év Szőnyi Ferenc számára a rekordok megdöntéséről szólt. Tavalyi idején javítva júniusban ismét meghódította a Himaláját, augusztusban sikert aratott Svájcban és most Amerikába utazott, hogy mindössze nem egész 10 nap alatt teljesítsen egy tízszeres ironmant.
Kultúra
Sírni csak a győztesnek szabad. A mondás érvényes az idei Múzsa-díjasra is. Az alapítvány kuratóriuma idén változtatott. Nyitottabb működésük eredményeként az idei Múzsa-díjat Aranyosi Péter humorista veheti majd át a január 19-i gálaesten. A stand up comedys lelkére lesz szabva a díjátadó. Aranyosi már most elérzékenyült.
Miskolc
Egy anticiklon peremén többnyire alacsony nedvességtartalmú, továbbra is egyre hidegebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. Vasárnap még hosszabb időszakokra kisüt a nap, majd a jövő hét első felében már többnyire erősen felhős idő lesz a jellemző, és többfelé számítani lehet gyenge csapadékra, esőre, havas esőre, hószállingózásra egyaránt.
Baleset
Szalagkorlátnak ütközött és felborult egy személyautó pénteken az M3-as autópálya 243-as kilométerénél a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kállósemjén térségében a Vásárosnamény felé vezető oldalon, egy ember meghalt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.
Miskolc
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében pályázni lehet a Közösségi szinten irányított helyi fejlesztések megvalósítására. Az Avason „Zöldfelület fejlesztés, kertgondozás támogatása” című, Diósgyőrben pedig „Közösségi kertek, zöldfelületek, tanösvények kialakítása” című pályázati felhívásban pályázhatnak.
Világ
Magyar startup cégeket és innovatív kisvállalkozásokat segítő központ nyílik Washingtonban a magyar nagykövetségen.
Kultúra
Négy fiatal színművész és két táncművész vehette át idén a Vodafone Művész Ösztöndíjról szóló támogatói szerződést csütörtökön a Miskolci Nemzeti Színházban. A cég ebben az évadban 5 millió forinttal támogatja az intézmény művészeti tevékenységét, 10 hónapon át.
Belföld
Pizza fűszerkeveréket hívott vissza a Lidl Magyarország, mert a cég saját minőségellenőrzési vizsgálatai során szalmonella-szennyezettséget mutatott ki a Mikadó elnevezésű termékben.
DVTK
Taggyűlést tartott november 14-én a DVTK-t is működtető DFC Kft. Az ülés napirendjén szerepelt a miskolci önkormányzat teljes hazai sportsajtóban nagy érdeklődést kiváltó javaslata, mely szerint, az áttekinthetőség érdekében, kisebbségi tulajdonrészéből két százalékot átengedne a szurkolóknak, és ugyanerre kérte a többségi tulajdonos Borsodsport Invest Kft.-t is.
Miskolc
Hunyadi Mátyás politikailag, katonailag és gazdaságilag is stabil országot teremtett. Uralkodása alatt második fénykorát élte Diósgyőr vára. A hatalmas uralkodó gondolatai a modern világban is aktuálisak – hangzott el a Mátyás emlékezete című konferencián pénteken a Diósgyőri várban.
Baleset
Egy teherautó tolatott ki a Szemere kertből péntek délután, a sofőr valószínűleg nem figyelt eléggé és járművével kidöntött egy villanyoszlopot – egy éppen a Palóczi utcára kanyarodó autóra, amiben egy anyuka utazott gyermekével.
Miskolc
A Magyar Rendőrség a tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében olyan fiatalokat keres, akik a rendőri szolgálatot választanák hivatásuknak, ezen lehetőség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is adott.
Miskolc
Erkölcsileg és anyagilag is meg kell becsülni a szociális területen dolgozókat – a megyei kormánymegbízott szerint. A Szociális Munka Napján többek közt a gyermekvédelemben és idősellátásban dolgozók munkáját ismertek el. A területen ma csaknem kétezren dolgoznak a megyében. A díjátadó szerdán volt az Avasi Színházteremben.
Megye
A fürdőszoba ablakán préselte ki az illegális cigarettát és dohányt egy Borsod megyei nő, amikor a háza előtt megjelentek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai. Akcióját pechére telefonjával rögzítette egy pénzügyőr.
Kriminális
Csütörtökön letartóztatták azt a férfit, akivel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárás.
Kultúra
Állományba vette az egymilliomodik könyvet a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Az 1 000 000 leltári számú kötet a megyei ellátás részeként a kazincbarcikai kistérségbe kerül.

Videótár

Szociális Munka Napja az Avasiban
02:37
2018. november 16.
Szimfonikusok társulati ülés
01:34
2018. november 16.
Híres gokartozók az Avalonban
01:46
2018. november 16.
Épül a Lévay uszodája a belvárosban
02:05
2018. november 16.