2018. szeptember 26. Jusztina
Miskolc
-°C / -°C

Olvasnivaló

Kriminális
A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 31 éves férfi ellen súlyos testi sértés bűntette miatt.
Politika
A párt jogászok segítségével viszi tovább az MSZMP-vagyon ügyét – írta meg a Magyar Idők.
Gazdaság
Közös képzéssel segíti a fejlődést a Google és az Erste Bank Miskolcon.
Szabadidő
Ismét szarvasbőgés-hallgató vonatozást szervezett a Hegyközben az Északerdő Zrt. Hegyközi Erdészeti Igazgatósága. Több mint kétszázan utaztak szombaton a Pálházi Állami Erdei Vasúton. Akkora volt az érdeklődés, hogy a rendezvényre előzetesen minden hely elkelt.
Közélet
A Mol Nyrt. a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát 3 forinttal, a gázolajét 2 forinttal csökkenti szerdán – értesült piaci forrásokból az MTI hétfőn.
Kultúra
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa az elmúlt hét évben több mint 19,5 milliárd forintot fordított a Mecenatúra Program működtetésére. A program célja a nagy hagyományokkal rendelkező filmes műfajok felkarolása, ami nemzeti feladat is egyben. A Magyar Média Mecenatúra Program hosszú évek óta együttműködik a CineFesttel is. A program koordinátorát, Kollarik Tamást a Miskolc Televízió kérdezte.
Miskolc
Születésnapi hangulatban tartja meg a pénteki Kutatók éjszakáját a huszonöt éves intézmény. Számos új és nagyszabású programmal várják az érdeklődőket – erről sajtótájékoztatón számoltak be hétfőn.
Kriminális
Járőrszolgálatot láttak el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársai Miskolcon szeptember 22-én, amikor délelőtt 11 óra körül egy 78 éves férfi leintette őket. A károsult elmondta, hogy át akart menni a gyalogátkelőhelyen a Győri kapunál, amikor kitépték a kezéből a táskáját.
Szabadidő
A Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló március 29-én, szombaton, a Kutatók Éjszakája második napján távcsöves bemutatást tart.
Világ
Évek óta dolgoznak azon a politikán, amely képes választ adni az európai népek egyre növekvő rossz közérzetére. Salvini és Orbán az új hősök, miközben a növekvő népszerűségük miatt aggódnak Európa aktuális irányítói. Populistáknak hívják őket.
Kriminális
A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság szeptember 21-én 1 év – végrehajtásában 1 év 6 hónapra felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki azzal a két román állampolgárral szemben, akik még márciusban két teherautóba összesen 142 malacot zsúfoltak.
Csapatsport
Hétfőn Londonban megrendezték a 2018-as FIFA-gálát, amelyen Luka Modricot hirdették ki az év férfi labdarúgójának. A nőknél a brazil Marta nyert, az edzőknél Didier Deschamps és Reynald Pedros, a legjobb kapus Thibaut Courtois lett, három világbajnok került az év csapatába.
Városinfó
Rozsnyón és Miskolcon másfél éven keresztül foglalkoztak muzeológusok, történészek, civil kutatók annak feltárásával, milyen párhuzamosságok és egyéb érdekességek tárhatók fel a határ két oldalán található nagyvárosok (elsősorban modernkori) múltjában, huszadik századi történelmében.
Miskolc
Szeptember 25-én megkezdi a távfűtést Miskolcon a MIHŐ, az Országos Meteorológia Intézet előrejelzése alapján.
Világ
Mahmúd Alavi iráni hírszerzési miniszter hétfőn közölte, hogy több gyanúsítottat letartóztattak a szombati ahvázi katonai parádén elkövetett merénylet miatt, amiben 24 ember meghalt és 60 megsebesült.
Belföld
Október 4-től 17-én éjfélig ideiglenesen bezár a Budapest-Déli pályaudvar.

Videótár

Jegesmedve helyzetkép
01:45
2018. szeptember 26.
Ítélethirdetés - testi sértés
02:10
2018. szeptember 26.
Autómentes Nap+Critical Mass
02:35
2018. szeptember 26.
A Cinefest győztesei
02:19
2018. szeptember 26.