Az Öreg halász és a tengernyi finomság
A névváltás arra is rámutat, milyen területen erősítenek. "Próbálunk egy új célközönséget megszólítani, mégpedig azokat, akik a halételeket preferálják" – mondta lapunknak Poroszkai Csaba, az Öreg Miskolcz Hotel és a benne működő étterem tulajdonosa. Hozzátette, természetesen nem csak uszonyosokból készült fogások közül lehet választani: az Öreg halász mellékesen vadász és madarász, de a sertéshúsokkal is kiválóan bánik.
- Az étlapunknak a felét teszik ki majd a különböző halételek: halászlevek, fish 'n' chips, haltepertő, egészben sült tengeri halak, tigrisrák – csak hogy néhány dolgot említsek.
- A tapasztalatok azt mutatják – bár a szálló vendégeink kifejezetten elégedettek szoktak lenni a nálunk készült fogásokkal – az utcáról nehéz becsábítani az embereket. Úgy gondolom, remek szakácsaink vannak, szóval nem ezen a fronton kellett a változás. Abban viszont nem láttam fantáziát, hogy egyszerűen átnevezzük az éttermet, de ugyanazt az étlapot tegyük a hozzánk érkezők elé – árulta el Poroszkai Csaba, miért döntöttek az arculatváltás mellett. Úgy látta, hogy Miskolcon kevés vendéglátóhely foglalkozik a halas vonallal, így született az Öreg halász ötlete – emellett mennyiség és minőség tekintetében is ragaszkodnak a magyaros konyhához. Az étterem pedig lassan egy hónapja működik az új koncepció szerint. Persze nem csak ráböktek néhány szimpatikus receptre: az új étlap mögött hosszú kísérletezés áll. A kiválasztott ételek mindegyikét többször lefőzték, és széles körben kóstoltatták.
- Az elmúlt időszak tapasztalatai kedvezőek, úgy érezzük, hogy sikerült felkeltenünk a miskolciak érdeklődését. Eddig rengeteg jó visszajelzést kaptunk. Igyekszünk változatosak maradni, minden héten kínálunk például egy gazdag magyaros fogást, ami egyébként nem szerepel az étlapon, ezen a héten például csülkös körömpörkölttel készültünk.
Az Öreg halászban megmaradt a napi menüztetés, sőt, most már hétvégére is készülnek menüajánlattal: itt is a halas ételek kerülnek főszerepbe.