Ugrás a tartalomra

Cobra 11: autós üldözés az M0-on, csaknem tragédia lett a vége – VIDEÓVAL!

Kujan István
Utoljára módosítva
2024. június 11. kedd 18:15
Újabb felvétel került elő egy autós üldözésről. Megdöbbentő képsorok következnek.

A Budapesti Autósok Youtube-csatornájára került fel a legfrissebb videó, amin egy autós üldözés látható.

A napokban az M0-s autóúton üldöztek a rendőrök egy audis férfit, aki autójával próbálta kerülgetni az elé kerülő járműveket, de nem jutott messzire: belerohant a torlódásba.

Itt azonban nem ért véget a történet, hiszen kipattant a gallyra ment autóból, és a kerítésen átmászva, gyalogosan próbált meg tovább menekülni a rendőrök elől. A felvételen jól látszik, hogy a másik oldalon csak a szerencsének köszönhetően úszta meg, hogy elgázolják.

A videóból nem derül ki, hogy később elfogták-e, az viszont igen, hogy társait egy kollégájuk feltartóztatta az autóban.

Emlékezetes lehet az a tavaly augusztusi eset, ami az M2-esen történt. Egy szirénázó rendőrautó próbálta megállítani a mögötte közlekedő, rendszámtábla nélkül száguldó Mercedes-t, de az többszöri jelzésre sem húzódott le.

A sofőr a belső sávból próbált meglépni, ám a szemfüles rendőrök azonnal ráhúzták a kormányt. Ennek következtében nekihajtott a beton sávelválasztónak, majd ismét rálépett a gázra. A szolgálati autónak előtte kétszer is nekiütközött az ámokfutó.

A manőverezésben végül kitört a kocsi bal hátsó kereke, így az egyenruhások a leállósáv melletti szalagkorláthoz szorították a szabálysértőt. Majd az autóból kipattanva fegyvert ragadtak és másodpercek alatt kirángatták az ülésekről az utasokat.

Az eset után társadalmi vita alakult ki arról, hogy a rendőrök helyesen jártak-e el akkor, amikor üldözőbe vették a Mercedest, majd leszorították.

Megállapították azonban, hogy szakszerű, jogszerű és arányos volt az a rendőrségi akció, amelyben az M2-es autóúton egy 200 km/órás sebességgel száguldozó férfit üldöztek a rendőrök.

A Mercedesben ülő férfi ugyanis menekülés közben jelentősen túllépte a megengedett sebességet, többször átlépte a záróvonalat, több alkalommal intenzíven fékezett, ezzel is veszélyeztetve a mögötte haladó gépkocsi utasait és akadályozva a rendőri intézkedést.

Pest vármegye rendőrfőkapitánya végül dicséretben és jutalomban részesítette Büki Renáta és Gál Zsombor őrmestert, hiszen – mint szólt a méltatás – reagálóképességből és helyzetfelismerésből kiválóra vizsgáztak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!