Ugrás a tartalomra

Dreamnight at the Zoo – Áloméj a Miskolci Állatkertben

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. június 05. hétfő 19:46
Egy különleges estét tartottak a napokban különleges gyermekeknek a Miskolci Állatkertben - közölték a szervezők hétfői közleményükben.
Fotók: Miskolci Állatkert

Péntek kora este rendezték meg a Dreamnight at the Zoo – Áloméj az állatkertben elnevezésű zártkörű programot. 1996-ban a Rotterdami Állatkertből indult a jótékony kezdeményezés, melyhez a Miskolci Állatkert 2007-ben csatlakozott először.

Azóta minden évben, június első péntek estéjén, az állatkert zárását követően a fogyatékkal élő és krónikus beteg gyermekeket egy különleges, izgalmas programon látják vendégül Miskolcon.

Idén a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei központi kórház Gyermekegészségügyi Központjának kis betegeit, a Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesületének tagjait, a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének tagjait, a Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és EGYMI tanulóit, valamint a Martin János Technikum, Szakképző Iskola, Szakiskola és Készségfejlesztő Iskola tanulóit látták vendégül egy élményekben gazdag estére.

A gyerekek kipróbálhatták az Állatkertben használt eszközöket, például a fúvócsövet, megérinthettek egyes állati „alkatrészeket”, például koponyákat, testközelbe kerülhettek különleges állatokkal, de arcfestés révén maguk is kedvenc állatuk bőrébe bújhattak. Ügyességüket középkori játékok kipróbálásával mérhették fel.

További hírek

Olvasnivaló