Ugrás a tartalomra

Fiatal magyar fotóművészek munkáiból nyílt kiállítás New Yorkban

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 07. csütörtök 09:27
A New York művészeti negyedeként is ismert SoHo szívében egy hétig tekinthető meg a Photo Couture című magyar fotóművészeti kiállítás, amelyen nyolc fiatal magyar fotós munkái mutatkoznak be, kapcsolódva a divat témájához.
Fotó: Internet (illusztráció)

A tárlat a New York-i Divathéttel (New York Fashion Week) egy időben látható -  mondta el az egyik szervező, a Liszt Intézet New York igazgatója. Palotai Csenge hangsúlyozta, hogy a tárlaton helyet kapott művészek közül többen már komoly nemzetközi sikert tudhatnak hátuk mögött, és reményét fejezte ki, hogy különleges látásmódjukat megismeri és megszereti a New York-i közönség is.

Ledényi Attila, a budapesti Art Market Budapest és Art Photo Budapest alapító-igazgatója a tengerentúli kiállítás másik szervezője azt hangsúlyozta, hogy "André Kertész, Robert Capa, Moholy-Nagy László, Brassai és más nagy hatású klasszikusok öröksége által is megalapozottan Magyarországnak különleges viszonya van a fotóművészettel, amit a feltörekvő művészgenerációk által képviselt alkotói látásmód is tapinthatóvá tesz, és ennek kiváló példája a Photo Couture kiállítás" A kiállított munkák a divatfotográfia és a fotóművészet határán mozognak. Ajkai Dávid, Albert Alianna, Barna Bálint, Bolla Vivienne, Donka Panna, Lábady István, Martin Wanda és Varga Marietta alkotásairól van szó.

A jövő szerdáig zajló New York-i Divathét egyhetes eseménysorozata a divatszakma egyik meghatározó globális programja. A Photo Couture tárlat az első, New York-i bemutatkozás után több helyen látható lesz majd. A magyar közönség október 19-22. között az Art Photo Budapesten, Közép- és Kelet-Európa egyetlen nemzetközi fotóművészeti vásárán, az Art Market Budapest kísérőrendezvényén tekintheti meg a nyolc magyar kortárs művész képeiből álló kiállítást. (MTI)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!