Ugrás a tartalomra

Forró, kánikulai időt tartogat a szombat is

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 21. péntek 16:23
Szombaton is kitart a hőség, a hőmérő higanyszála még aznap is felkúszhat akár harminchat fokig is, délután azonban már kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Fotó: Mocsári László

A HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzése szerint péntek este a Dunántúl nyugati, délnyugati részére már besodródhatnak csapadékgócok, de majd inkább az éjszaka második felében válik erőteljessé a gomolyfelhő-képződés, és akkor máshol is, legkisebb eséllyel keleten, délkeleten valószínű zápor, zivatar.

Szombaton általában sok napsütés várható a képződő gomolyfelhők mellett, amelyek egyre inkább hazánk keleti, délkeleti felén törhetnek magasabbra, ezzel együtt délután már elsősorban ott alakulhatnak ki záporok, zivatarok, sőt heves zivatarok is lehetnek.

Hajnalban előbb a Dunántúlon, szombaton napközben a középső országrészben zivataroktól függetlenül is feltámad az északnyugatira forduló szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 18 és 23 fok között várható.  A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 26 és 36 fok között valószínű.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!