Ugrás a tartalomra

Hátizsák nélkül mentek suliba a Herman diákjai

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. május 31. szerda 11:26
A kihívás Amerikából indult, most gyereknapon a Miskolci Herman Ottó Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói is kipróbálták, mi mindennel lehet(ne) pótolni az iskolatáskát.
Fotók: magánarchívum

Megtartották a gyereknapot a miskolci Herman általános iskolában is, a helyi diákönkormányzat szervezésében. A programot a második félévben elért versenyeredmények díjazásával nyitották, majd következett a hátizsákot helyettesítő megoldások pontozása.

A "No backpack day" akció egy amerikai kislány, Mongai Fankam nevéhez kötődik, aki 10 évesen megfigyelte, hogy Afrika területein a legtöbb gyereknek több kilométert kell gyalogolnia az iskolába hátizsák nélkül, tanszereiket cipelve a kezükben vagy zacskókban. Mongai iskolájában ezért egy hátizsákmentes napot tartottak, hogy felhívják a figyelmet az afrikai gyerekek nehéz helyzetére. 2012 óta számos országban és iskolában megrendezték már ezt az akciót.

- Idén is csatlakoztunk ehhez a kihíváshoz, és a gyereknapon felvonultak diákjaink, megmutatva, miben lehet még hozni az iskolai tanszereket, bár abban mindannyian megegyeztünk, hogy ez nem is olyan könnyű dolog - mesélte Polnai-Papp Ágnes pedagógus. - Kukászsák, párnahuzat, turmixgép, szerszámosláda, babakocsi, gördeszka, felfújhatós medence - mindenféle ötletes megoldás született, a zsűrinek nehéz dolga volt a pontozásnál. Az első három legkreatívabb hátizsákmentes diákot díjaztuk a felvonulás után.

gyereknap

A DÖK-gyereknapon meglátogatta az intézményt Miskolc diákpolgármestere, Lőrinczi Dávid Bence, illetve a MiDÖK társelnöke, Tóth Nikol Lili, kíséretükben néhány stábtaggal, valamit a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület képviseletében Árva Tímeával és Korláth Márkkal. A tisztségviselők bemutatták az általuk képviselt területeket, programokat, a stábtagok pedig az óriás társasjátékot, illetve a kétféle szabadulószobát irányították.

Az iskola udvarán felállítottak egy ugrálóvárat, érkezett egy fagyiskocsi, és rendeztek vetélkedőt, valamint zenei kívánságműsort is a Herman általános iskolában.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!