Ugrás a tartalomra

Hegyizene és közönségtalálkozó a moziteremben

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 25. szerda 12:09
Szeptember 26-án, 17:00-tól a CINE-MIS Nonprofit Kft. által üzemeltetett Művészetek Háza Béke Art Mozitermében a Hegyizene című magyar film vetítését tartják, amit közönségtalálkozó is követ, amelyen jelen lesz a film rendezője, Szendőfi Balázs.

Hegyizene
magyar természetfilm, 75 perc, 2024

Rendező: Szendőfi Balázs

Szendőfi Balázs természetfilmes legújabb alkotásában a Pannon-síkság és az Erdélyi-medence között magasodó vízválasztó, az Erdélyi-szigethegység bérceinek életét, majd élet nélküliségét mutatja be. Az őstermészet érintetlen szépségét állítja kontrasztba az ember pusztításával.

A természetfilmektől általában azt várjuk, hogy elvarázsol, egy számunkra ismeretlen területre csábít és mutatja be az ott található szépségeket: növényeket, állatfajokat, azok életét. A Hegyizene is megadja mindezt, ám alkotója ennél messzebbre ment, rávilágított arra a társadalmi-környezeti problémára is, amely éppen a hegy zenéjét készül elhallgattatni: az ember természetpusztító tevékenységére.

A film egyedi atmoszféráját fokozza a sajátos zenei hangzás, mely szintén (az eredetileg zenész) Szendőfi Balázs műve: nem mindennapi párosítással fretless basszusgitár és handpan közös játékát hallhatjuk. A duettek másik előadója és szerzője Fekecs Ákos.

Az előadásokra jegyek foglalhatók a www.cinemis.hu honlapon vagy elővételben vásárolhatók a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben (minden nap 15:30-20:30 között a Rákóczi utca 5. szám alatt) - hívja fel a figyelmet közleményében a CINE-MIS Nonprofit Kft.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!