Ugrás a tartalomra

Hét évre ítélték az apagyilkos ózdi férfit, aki a holttestet kénsavval teli hordóban oldotta fel

mti.hu
Utoljára módosítva
2023. szeptember 19. kedd 12:43
A Miskolci Törvényszék hét év börtönre ítélte azt a férfit, aki megölte apját, majd a holttestet feldarabolta és egy kénsavval teli hordóban feloldotta - tájékoztatta szerkesztőségünket a bíróság pénteken. Az ítélet nem jogerős.

A közlemény szerint a vádlott és édesapja 2020 szeptemberében együtt italozott ózdi családi házukban. Összevitatkoztak, majd a sértett egy kalapáccsal fenyegette meg a fiát. Erre válaszul a vádlott előbb ököllel, majd a dulakodás közben elvett kalapáccsal kétszer fejen ütötte apját, aki belehalt a bántalmazásba. A vádlott el akarta tüntetni a holttestet, ezért két nappal később interneten keresztül hordót és kénsavat vásárolt, majd az addig a kamrában lévő holttestet egy fűrésszel feldarabolta és a testrészeket egyenként feloldotta. A szúrós és erősen kellemetlen szagra a szomszédok figyeltek fel és értesítették a rendőrséget; a vádlott a kihallgatásán beismerte tettét - írták.

A Miskolci Törvényszék a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként vette figyelembe "a férfi személyiségében kirajzolódó körülmények mellett büntetlen előéletét, beismerő vallomását, őszinte megbánását és együttműködő magatartását" - írták a közleményben.

Ugyanakkor a törvényszék súlyosító körülményként értékelte, hogy a férfi a bűncselekményt közeli hozzátartozója sérelmére követte el, valamint a hasonló jellegű cselekmények vármegyei és országos szintű elszaporodottságát. Az ítélet nem jogerős, a vádlott, az ügyész és a védő is három munkanapot tartott fenn a nyilatkozattételre.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!