Ugrás a tartalomra

Hotelszobába zárva, prostitúcióra kényszerítette a nőt Londonban

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 28. kedd 09:58
Vádat emelt egy huszonöt éves nő ellen emberkereskedelem bűntette miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség, aki egy nő ismerősét – kilátástalan helyzetét kihasználva – arra bírta rá, hogy Angliában prostituáltként dolgozzon. Tevékenységét felügyelte, négy napig egy hotelszobába zárva dolgoztatta, keresményéből számára pénzt nem adott.
Fotó: Internet (illusztráció)

A vádirat szerint a vádlott nő ismerőse Miskolcon a türelmi zónában dolgozott prostituáltként, azonban 2020. február hónap végén összeveszett az élettársával, ezért egy időre a vádlotthoz költözött. 
Az élettárs telefonon többször kereste a nőt a vádlottnál, azonban a vádlott mindig letagadta, hogy nála lenne, míg a nőnek őt megtévesztve azt mondta, hogy az élettársa már nem akar semmit tőle, és ne menjen haza.

A későbbi sértett életkörülményeit tekintve, így kilátástalan helyzetbe került, ezt kihasználva a vádlott, arra bírta rá, hogy vele együtt utazzon ki Angliába, ahol közösen prostitúciós munkát végeznek. Megegyeztek, hogy a keresményen, úgymond felesben elosztoznak, a nőnek csak a repülőjegy árát kell visszatérítenie. 

A tervet tett követte, a vádlott és a sértett nő Londonba utaztak, ahol a vádlott egy hotelben szállásolta el a sértettet. Itt végeztette vele a prostitúciós tevékenységet, az ügyfelektől az ellenértéket előre elvette. A sértettet bezárta a hotelszobába, ahol négy napon keresztül délelőtt 10 órától, hajnal 3 óráig kellett prostitúciós munkáját végeznie, amely során naponta 6-7 ügyfele volt.
A nőt azonban folyamatosan kereste az élettársa, aki a vádlottal közölte, hogy feljelentést tesz ellene, ezért hazautaztak, viszont a vádlott a sértett által megkeresett több mint 700 000 Ft pénzösszeget saját céljaira fordította, abból számára nem fizetett.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben fegyházbüntetést, pénzbüntetést, közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást indítványozott – áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség keddi közleményében.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!