Ugrás a tartalomra

Kárpótolja az MTK-szurkoló kisfiút a DVTK, és Senkó Zsombor is komoly ajándékkal készül

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 14. kedd 13:31
A DVTK tulajdonosa, Magyar Mátyás meghívta az MTK-szurkoló kisfiút, Varga Énokot és szüleit, valamint Énok minden MTK-s csapattársát Diósgyőrbe, a DVTK egyik soron következő hazai mérkőzésére, amit ők el is fogadtak.

Hétfőn a fővárosi csapat otthonában játszott bajnokit a diósgyőri piros-fehér csapat, a találkozó második félidejének elején egy születésnapos kisfiú végezhette el a kezdőrúgást. Varga Énok nemcsak belepöckölt egyet, hanem kapura is tört a labdával, de a lövését, majd az újbóli próbálkozást is védte Senkó Zsombor, a diósgyőriek kapusa.

Az eset nagy vihart kavart, ráadásul a meccs utáni sajtótájékoztatón Kuznyecov Szergej, a Diósgyőr vezetőedzője megjegyezte, hogy „rúgjon MTK-nak gólt a gyerek!”

Kedd kora délután közleményt adott ki a DVTK az esetről, Kuznyecov Szergej, a DVTK vezetőedzője, Varga Béla, Énok édesapja és Senkó Zsombor nyilatkozott.

- Mindenekelőtt szeretném felmenteni Senkó Zsombort és a csapatot, az én kérésem volt, hogy ne engedjék gólt lőni a kezdőrúgót, ő csak eleget tett ennek a kérésnek - nyilatkozta Kuznyecov Szergej. - Ha bárki azt szeretné, hogy a DVTK partner legyen egy jótékonysági, vagy egy születésnapos akcióban, akkor az a minimum, hogy előzetesen tájékoztatnak bennünket róla. Itt ez nem történt meg. A véleményem az, hogy egy ilyen akcióval kellemetlen helyzetbe hozzák a másik csapat játékosait, szakmai stábját és szurkolóit is. Képzeljük ezt el egy Diósgyőr - Nyíregyháza, vagy egy Ferencváros - Újpest meccsen! Nem életszerű, hogy egy hazai drukker lövését beengedi a vendégek kapusa. A döntésemet fenntartom, és ma sem döntenék máshogy. Ugyanakkor a klub meghívta őket egy hazai DVTK mérkőzésre. Remélem, ezzel az ügyet lezártnak tekinthetjük.

- Nagyon örülünk annak, hogy pozitívan zárulhat ez a történet, mi nem neheztelünk Zsomborra, ő csak azt tette, amit kértek tőle - tette hozzá Varga Béla, Énok édesapja. - Nem lenne szerencsés, ha megbélyegeznék emiatt. Ez nem egy eltervezett akció volt, spontán alakult így, az MTK egyik labdarúgója mondta Énoknak, hogy vigye végig a labdát. Magyar Mátyás, a DVTK tulajdonosa az elsők között hívott fel bennünket telefonon, hogy elhívjon minket Diósgyőrbe egy mérkőzésre, ahol elvégezhetünk egy kezdőrúgást és személyesen is találkozhatunk Zsomborral és a csapattal. Természetesen köszönjük a meghívást, eleget fogunk neki tenni. Nincs bennünk harag. Azt szeretném, ha a történet pozitív végkimenetele is legalább akkora sajtóvisszhangot kapna, mint maga a sajnálatos eset.

- Sajnálom az esetet, de mindent el fogok követni, hogy a megfelelő módon kárpótoljam Énokot - zárta Senkó Zsombor, a DVTK kapusa. - Egy olyan ereklyét szeretnék neki szerezni, ami nem lóg minden kisfiú falán. Amikor megérkeznek Diósgyőrbe, személyesen fogom neki átadni. Várjuk szeretettel őt és a szüleit is! Addig is kívánom neki, hogy soha ne adja fel az álmait, és ugyanígy harcoljon meg minden labdáért, mint hétfőn este.

Olvasnivaló