Ugrás a tartalomra

„Közlekedik a család” - vetélkedőt hirdet az ORFK-OBB

police.hu
Utoljára módosítva
2023. március 24. péntek 18:18
A közlekedés szabályaival már a legfiatalabbaknak is érdemes minél korábban megismerkedniük, az idősebbeknek pedig sosem árt azokat újra átismételniük és példaként szolgálniuk. Ez a gondolat hívta életre tizenkét évvel ezelőtt a „Közlekedik a család” elnevezésű vetélkedősorozatot, amelyet idén újra meghirdettek.
A 2022-es vetélkedő nyertesei. Fotó: kozlekedikacsalad.hu

A visszajelzések, a területi versenyeken szerzett pozitív tapasztalatok alapján az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság az Autós Nagykoalíció és a Škoda Magyarország bevonásával idén is megrendezi a versenyt, amelyen minden évben több száz család vesz részt - írja a police.hu.

A közlekedésbiztonsági feladatokban legügyesebb család idén is egy új autót nyerhet.

Idén április 22. és június 17. között húsz helyszínen (főváros és vármegye székhelyek) mérhetik össze tudásukat a családok tesztlap kitöltésével, autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben, elsősegélynyújtás terén és egyéb, a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladatok elvégzésével.

A versenyekre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhet, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá amennyiben hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

A területi versenyek legjobbjai az országos döntőben csapnak majd össze, a győztes család egy Škoda FABIA személygépkocsival térhet haza.

Nemcsak a családokat, hanem a legeredményesebb oktatási intézményeket is díjazzuk. Azok az iskolák, amelyek a vetélkedősorozaton a legtöbb családdal vesznek részt, az alábbiakat nyerhetik:

1. helyezett iskola 500 000 Ft értékű tan- és sportszert,

2. helyezett iskola 300 000 Ft értékű tan- és sportszert,

3. helyezett iskola 100 000 Ft értékű tan- és sportszert kap az igények figyelembevételével.

 

A vetélkedő részleteiről, a területi versenyek időpontjairól és a jelentkezés feltételeiről minden információt megtalálnak a www.kozlekedikacsalad.hu. oldalon - tette közzé a police.hu.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!