Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.01.24.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 24. kedd 13:02
Újra felülünk az időjárás hullámvasútjára a héten, töretlenül folytatódik az éghajlatunk átalakulása, a következő napokban újra koratavasz várható, majd lehűlés.
Olvadás. (Fotó: Horváth Csongor)

Időjárás

Napos, enyhe idő és olvadás a menetrend a héten. 
Kedden a déli-délnyugati területeken továbbra is szükség lesz az esernyőkre, többfelé várható eső, míg az északi-északkeleti részeken kevesebb felhő lesz felettünk. Helyenként nyugaton és északkeleten élénk lehet az északi-északkeleti szél. Hajnalban -2, +4 fok várható, míg kora délután 3-10 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerdán a reggeli ködfoltok feloszlását követően többnyire felhős felhős marad az ég, az északkeleti tájakon számíthatunk kevés napsütésre. Számottevő csapadék nem várható. Helyenként élénk lehet az északi, északkeleti szél. Délután 2-7 fok valószínű.

Orvosmeteorológia

Kedden nem érkezik front, az északi, északkeleti tájakon napos idő lesz pozitív hatással hangulatunkra, közérzetünkre.
Mérséklődnek az ízületi, fejfájásos panaszok, de a szeles tájakon még tapasztalhatjuk a tüneteket, valamint ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.
Romlik hő- és komfortérzetünk. Nagy lesz a megfázásveszély, ezért öltözzünk melegen, rétegesen, figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Kedden a déli, délnyugati tájakon számíthatunk többfelé csapadéktól vizes, nedves útszakaszokra. A hó sokfelé olvadni fog, latyakos, saras, csúszós útszakaszokra kell számítanunk. Az élénk északi-északkeleti szél a járművek menetstabilitását lecsökkentheti. A napos tájakon érdemes napszemüveget viselni vezetés közben.


Levegőminőség

Városszerte kiváló illetve jó a levegő minősége, az Újgyőri piac és Újdiósgyőr kivételével - írja a pmmonitoring.hu. A jó levegő köszönhető a folyamatos légmozgásnak és annak, hogy vizonylag enyhe az idő és kevésbé intenzív a fűtés. 

Útinform

A Városgazda közlekedési információi érkeznek.

Útlezárás:
A Petőfi és a Rácz György utcák találkozásánál lévő forgalmi csomópontot érintő változások továbbra is érvényben vannak. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába, vagyis kerülni kell.

Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni.
A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.
Az Árpád úton a II. János Pál Pápa térnél nem működnek a fényjelző berendezések.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Baráthegyalja u. 142. és 146.
Balassi B. u. 14.
Bellervölgy u. 12.
Benedek E. u.1.
Csabavezér u. 77.
Csehov u. 2-4.
Csokonai u. 48.
Előhegy u. 18. és 22.
Ernye bán u. 25.
Görömbölyi u. 48.
Gyár u. 59.
Igazság u. 14.
Irinyi J. u. 21.
Középszer u. 50.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Rácz György u. 6.
Rigó u. 4.
Soltész N. K. u. 28.
Tass u.19.
Tisza u. - Balaton u. kereszteződése
Tokaji F. u. – körforgalomnál
Tóth P. u. 26.
Tópart u.18.
Ungvári u. 10.
Vasöntő u. 5.

Horoszkóp

Kos
Még van esélyed utolérni magadat, de akkor mindent meg kell tenned annak érdekében, hogy kedvezően alakuljanak a dolgok. Most már nem fér bele egy kis pontatlanság, készen kell állnod mindenre.

Bika
Szívesen segítesz valakinek, aki fontos számodra, aki közel áll hozzád. Cserébe nem is vársz semmit, mert az is elég, hogy tudod, hogy jót tettél valakivel. A sors még meghálálja ezt neked.

Ikrek
Valami újdonságra vágysz, de közben attól is félsz, hogy kilépj a megszokott köreidből. Tarts ki még egy kicsit, mert így elérheted a célodat, és akkor sokkal nagyobb lelkesedéssel vágsz új dolgokba.

Rák
Közel kerülsz valakihez, de ez az érzés most egyszerre riasztó és kellemesen bizseregtető is. Próbáld megélni minden mélységét, hogy el tudd dönteni, akarod-e ezt, jó-e neked ez a helyzet.

Oroszlán
Úgy érzed, valaki folyamatosan csak kifogásokat keres, miközben nem foglalkozik a valódi kérdésekkel. Ha neked már kezedben van a válasz, akkor ne habozz megmutatni a világnak, mire vagy képes.

Szűz
Lehet, hogy most azzal teszed magadnak a legjobbat, ha egy kicsit engedsz valamivel kapcsolatban, és nem leszel túl szigorú. Minél előbb meg tudsz szabadulni a kísértéstől, annál hamarabb figyelhetsz a fontos dolgokra.

Mérleg
Találsz valamit, ami segít egy helyben tartani a figyelmedet, amitől nem kalandozol el túlságosan, és amitől a teljesítményed is jobb lesz. Próbáld meg a legtöbbet kihozni ebből a felfedezésből.

Skorpió
Félsz attól, hogy csalódást okozol másoknak, hogy nem tudsz megfelelni az elvárásoknak. Pedig fölösleges az aggodalmad, minden megvan benned ahhoz, hogy elérd a kijelölt sikereidet.

Nyilas
Ha kell, akkor nagyon is sok mindenre vagy képes, és arra is készen állsz, hogy ezt megmutasd a világnak. Ne hagyd, hogy bárki elvegye a kedvedet vagy az önbizalmadat, hiszen nálad van a megoldás.

Bak
Ne csak mindig a célon tartsd a szemedet, mert az út során is vannak olyan látnivalók, amiket érdemes észrevenni. Ne szalaszd el ezeket sem, mert később bánni fogod, hogy kihagytad az élményt.

Vízöntő
Minden lehetőség adott, most már csakis rajtad múlik, hogy mennyit hozol ki az adott körülményekből. Ne törődj bele a fásultságba, ha az kell a sikerhez, akkor rázd fel a környezetedet is.

Halak
Tudod, mire vágysz, de ha azt nem kaphatod meg, még ne érd be kevesebbel. Csak egy kis türelemre van szükséged, és akkor elérheted a célodat. Ha most feladod, később keserű szájízzel távozhatsz.

Forrás: bien.hu

Programok

Jelenleg nincsenek programok!