Ugrás a tartalomra

MiNap-indító (2023.02.05.) - Időjárás, levegőminőség, útinform, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 05. vasárnap 08:27
Felhők vonulnak vasárnap az égen, de közülük azért a nap is kikukucskálhat néhány órára, a hőmérséklet nulla fok körül alakul nap közben.
Fotó: Mocsári László

Időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint vasárnap a felhőátvonulások mellett mindenütt legalább néhány órára kisüthet a nap, főként a Dunától keletre állhatnak össze jobban a felhők. Csapadék nem valószínű. Az északi szél nagy területen megélénkül, a Dunántúlon és az Alföldön meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 0 fok körül valószínű. Késő estére -9 és -1 fok közé hűl le a levegő.

Levegőminőség

A tegnap erős, viharos szélnek köszönhetően városszerte jó és kiváló a levegő minősége a pmmonitoring.hu adatai szerint. Az Avasalján egy mérőponton viszont extrém szennyezett.

Útinform

A Városgazda tájékoztatása szerint az autósoknak átmeneti útzárra kell számítaniuk az alábbi helyeken:

Lezárják az átmenő forgalom elől a Dayka-átkötéshez kapcsolódó beruházás bontási és építési munkái miatt a Meggyesalja utca - Reményi Ede utca - Rácz György utca közötti útszakaszt. A lezárás február 6-ától, vagyis jövő hét hétfőtől lép életbe, a korlátozás ideje alatt a környéken torlódásokra kell számítani. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

Szerdától - előreláthatólag egy hétig - bontással járó hibaelhárítást végeznek a Zsolcai kapu 14. szám előtti útszakasz városból kifelé vezető két sávjában, ezeket a sávokat a munka idejére lezárják.

A Petőfi és a Rácz György utcák találkozásánál lévő forgalmi csomópontot érintő változások továbbra is érvényben vannak. A Petőfi utcában közlekedésre biztosított forgalmi sáv iránya megfordul, a belváros felől Diósgyőr irányába közlekedők a Dayka-hídon keresztül érhetik el a Hunyadi utcát. A Diósgyőrből a belváros felé közlekedők terelése a Nagyváthy utcánál megkezdődik a Szent István és a Meggyesalja utcák irányába, tehát kerülni kell.

Fontos változás még, hogy a Geró és a Petőfi utcába behajtók a Malomszög utca, Teleki Blanka, Reményi Ede, és Dayka utcák felé tudnak kerülni. A változással a buszközlekedés visszaáll az eredeti állapotra.

Félpályás terelésre lehet számítani:

Acél u. – Kavics u. kereszteződés
Árpád u. 10.
Baráthegyalja u. 142.
Bellervölgy u. 12.
Benedek E. u.1.
Csabavezér u. 77.
Csehov u. 2-4.
Csokonai u .48.
Görömbölyi u. 48.
Igazság u. 14.
Iglói u. (kempingtől lefelé)
Középszer u. 50.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Rácz György u. 6
Rigó u. 4.
Selyemrét u. 2.
Tass u. 19.
Tokaji F. u. – körforgalom
Tóth P. u. 26.
Tópart u. 18.
Üteg u. - Baross u. kereszteződés
Vasöntő u. 5.
Zsolcai kapu 14.

Horoszkóp

Kos
Azt reméled, hogy jó híreket kapsz valakitől, de kiderül, hogy ő sem tud sokkal többet, mint te magad. Ketten együtt azonban még képesek lehettek arra, hogy olyan eredményeket érjetek el, amikre vágysz.
Bika
Valaki a segítségedet kéri egy olyan dologban, amiből szívesen veszed ki a részedet, és büszke vagy arra, hogy rád gondolt a feladattal. Adj bele mindent, hogy tényleg büszke legyél az eredményre.
Ikrek
Nem akarsz senkinek a terhére lenni, de közben azt is tudod, hogy muszáj most egy kis segítséget szerezned. Ne félj azokhoz fordulni, akik igazán közel állnak hozzád, mert ők szívesen tesznek érted.
Rák
Elkapod a megfelelő ritmust, és jól haladsz a feladataiddal, de valami elbizonytalaníthat. Ha fáradtnak érzed magadat, inkább pihenj egy kicsit, hiszen erre van a hétvége.
Oroszlán
El kell döntened, hogy mi az, amit szeretnél, mert máskülönben nehezen fogod tudni megtalálni az oda vezető utat. Ha már világos a cél, határozottan léphetsz az oda vezető utakra is.
Szűz
Csak akkor indulj egy nagy feladatért, ha tudod, hogy képes leszel kitartani, és nem ijesztenek meg az elvárások vagy a negatív hangok. Végig hinned kell önmagadban a cél érdekében.
Mérleg
Semmi sem olyan fontos számodra, mint az, hogy valaki képes legyen értékelni a humort. Ha valaki nem képes nevetni valamin, akkor a kritikáját sem látja, a szűklátókörűség pedig nálad kizáró ok.
Skorpió
Hiába próbáltad kihasználni a mai napot arra, hogy utolérd magadat, úgy tűnik, csak még jobban lemaradtál. Lehet, hogy a siker hajszolása helyett végre kicsit rá kell pihenned a feladatra.
Nyilas
Nem ijedsz meg a saját árnyékodtól, de felismered a veszélyt, és képes vagy józan döntést hozni. Fölöslegesen nem kockáztatsz, ez pedig nagyon is bölcs dolog, mert sokat veszíthetnél vele.
Bak
Olyan közel vagy a célhoz, hogy most már úgy döntesz, semmi sem állíthat meg, és mindenképpen véghez viszed a terveidet. Az utolsó fázisban olyan is akad, aki a siker ízét megérezve mellád áll majd.
Vízöntő
Örülsz, ha valaki olyannal találkozol, akivel megoszthatod a terveidet, és aki érti és érzi, miért is olyan fontosak az elképzeléseid. Még az is lehet, hogy a megvalósításhoz is segítséget kapsz.
Halak
Már nagy szükséged van arra, hogy alaposan kipihend magadat, ezt pedig nem érdemes tovább halogatni. Ha nem vigyázol, kimerülten olyan döntéseket hozhatsz, amiket később aztán még megbánsz.

Forrás: bien.hu

További hírek

Olvasnivaló