Ugrás a tartalomra

MINAP-INDÍTÓ (2023.03.24.) - IDŐJÁRÁS, LEVEGŐMINŐSÉG, ÚTINFORM, HOROSZKÓP

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. március 24. péntek 07:29
A meleg tavaszi időt lehűlés követi, érkezik a hidegfront, északi széllel és levegővel, élvezzük ki a mai szép napot! Részletek a MiNap-indítóban.
Ma még alkalmas az idő a tavaszi ültetéshez is. Fotó: Mocsári László

Időjárás


Pénteken ismét napos-fátyolfelhős idő várható, de egy érkező hidegfront hatására délután észak felől vastagodni kezd a felhőzet és néhol záporok, akár egy-egy zivatar kialakulhat. Nagyobb területen késő délutántól, estétől várható csapadék. Napközben élénk, erős lesz a délnyugati szél, majd késő este a Dunántúlon már északnyugatira fordul a légmozgás iránya. Hajnalban 3-10, délután 18-24 fokot mérhetünk.

Szombatra virradóan sokfelé várható eső, zápor. Délután egyre kevesebb helyen számíthatunk záporokra, néhol zivatarra. A nyugati, északnyugati szelet élénk, északon erős lökések kísérhetik. Enyhe lesz a reggel, a maximumok viszont néhány fokkal visszaesnek, 13-18 fok valószínű.

Orvosmeteorológia

Pénteken csak késő délután érkezik hidegfront, előtte meleg tavaszi időre van kilátás, így az érzékenyeknél maradnak a melegfronti tünetek, fejfájás, migrén, dekoncentráltság jelentkezhet.
Általános tünet lehet a fáradtság, bágyadtság, aluszékonyság.
A nagy napi hőingás miatt vérnyomás-problémák, keringési panaszok, rosszullét, szédülés előfordulhat.
A többfelé élénk, erős délnyugati szélben fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, valamint nyugtalanság, ingerlékenység jelentkezhet a szélre fokozottan érzékenyeknél.
Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Közlekedésmeteorológia

Péntek délután az északi tájakon várható néhol zápor, esetleg egy-egy zivatar, amelyek környezetében vizesek, csúszósak lehetnek az utak.
Nagyobb területen estétől számíthatunk csapadékra.
NApközben ugyanakkor még sokat fog sütni a nap, leginkább a napszemüvegekre lesz szükség. Élénk, erős délnyugati szél ronthatja a járművek menetstabilitását. Kisebb pára-, ködfoltok hajnalban itt-ott előfordulhatnak. (idokep.hu)


Levegőminőség

Városszerte megfelelő a levegő minősége, az Avason és az Egyetemvárosdbsan kifejezetten jó ma reggel, Diósgyőr egyes részerin azonban gyűlnek a füstök - látható a pmmonitoring.hu oldalon.

Útinform

A Városgazda közlése szerint az alábbiakra kell készülni a miskolci utakon:

Útlezárás:
A Meggyesalja utcára a Reményi Ede utca – Rácz György utca között, kizárólag a lakó és az oda irányúló célforgalom behajtása engedélyezett. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába.

A jelzőlámpák a Petőfi utca 1-3. szám előtt, a Kálvin J. utca - Erzsébet tér nagy parkolónál, illetve a Meggyesalja u. – Rácz Gy. utca kereszteződésében sárgán villognak.

Félpályás terelésre lehet számítani:
Árvácska u. 29.
Bellervölgy u. 12.
Dorottya u. 6.
Előhegy u. 14-16.
Gizella u. 1.
Hunyadi u. 58.
Melinda u. 10.
Mikes Kelemen u. 4.
Nyár u. 18.
Negyvennyolcas u. 3-5.
Pillangó u. 12.
Selyemrét u. 2
Szarkahegy u. 16.
Szentpéteri kapu 95 fölött Katowice utcában
Szentgyörgy u. 47.
Vasöntő u. 5.

Horoszkóp

Kos
Amíg nem tudsz biztosat, addig nem érdekel, ki mit mond, te megtartod a saját hitedet, és jól is teszed, mert ez az egyetlen, ami a nehéz időkben kapaszkodót jelent, és nem csak téged, másokat is a felszínen tarthat.

Bika
Több lépésben sikerül eljutnod oda, ahová eddig könnyű út vezetett, de végül rátalálsz a megoldásokra. Mégis elgondolkodsz, vajon érdemes-e továbbra is ezt a célt követned, ha egyre nehezebb a megszerzése.

Ikrek
Azt gondoltad, sikerült pontot tenni egy vita végére, de egy felszínre kerülő sérelemből kiderülhet, hogy valaki más ezt még nem gondolja így. Jobb most az ügy végére járni, mint tovább halogatni a dolgot.

Rák
Ígéretet tettél valakinek, amit tartani is szeretnél, de a dolgok nem mindig úgy alakulnak, ahogyan eltervezted. Lehet, hogy rajtad kívül álló okok hiúsítják meg az ígéretedet, mégis kellemetlenül érezheted magadat miatta.

Oroszlán
Valaki egyszer már becsapott téged, most mégis azt kéri, hogy bízz meg benne, és adj neki még egy lehetőséget. Szeretnél hinni neki, de jó, ha óvatos vagy, legalább addig, amíg nem bizonyítja, hogy hihetsz neki.

Szűz
Nehéz időszakon vagy túl, és most végre úgy tűnik, eljön a feloldódás, felszabadulás ideje. Sikerülhet elengedni valamit, ami már régóta feszített belülről, és szinte fellélegzel a teher nélkül.

Mérleg
Ha a mai napon lehetőséged adódik rá, akkor semmi esetre se mond nemet egy utazásra, akár kicsire, akár nagyra, mert remek kalandban lehet részed, és a kapcsolataidra is jó hatással lesz az új élmény.

Skorpió
Mindenki zsizseg körülötted, de te úgy érzed, most csak egy kis pihenésre vágysz. Lehet, hogy másokat ez meglep, hiszen mindig te vagy a legenergikusabb, de néha neked is kell egy kis nyugalom.

Nyilas
Szeretnéd, ha a környezeted több megértést tanúsítana irántad, főleg most, amikor egy nehéz ügyet kell magadban elrendezned. Erre azonban nem biztos, hogy úgy kerül sor, ahogyan azt te ideálisnak tartanád.

Bak
Egy búcsúzás gondolat jobban megviselhet, mint ahogyan azt elképzelted volna, de nincs semmi baj azzal, ha megéled az érzelmeidet. Engedd szabadon őket, mert lesz a környezetedben olyan, aki hasonlóan érez, és örül, hogy ezt megoszthatja veled.

Vízöntő
Jól esik egy kicsit magad mögött hagyni a terheket és a stresszt, és csak azzal foglalkozni, akit igazán szeretsz. A mai napon a közös programok mindkettőtöknek különösen nagy örömet jelenthetnek.

Halak
Úgy érzed, olyan helyre térsz vissza, ahonnan már régen elszakadtál, és most nem sikerül megtalálni azt, ahová egykoron illeszkedtél. Lehet, hogy a környezet is változott, de te is megváltozhattál. (bien.hu)
 

További hírek

Olvasnivaló