Ugrás a tartalomra

Minap-indító (2024.06.15.) – időjárás, orvosmeteorológia, levegőminőség, horoszkóp

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. június 15. szombat 07:51
Egyre jobban melegszik időjárásunk, visszatér a nyári idő, sőt a jövő hét közepén már kánikula is várható. Szombaton északnyugaton, míg vasárnap már csak keleten, északkeleten várható elszórtan zápor, zivatar.
Fotó: Juhász Ákos

Időjárás

A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint a nap első felében derült lesz az ég, majd az ország nyugati felén, kétharmadán megnövekszik a felhőzet. Kora délutánig nem lesz csapadék, majd a Dunántúl északnyugati, északi részén elszórtan várható zápor, zivatar. A Dunántúlon megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon megerősödik a déli szél, de zivatarok körül viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet délután 25 és 30, késő este 19 és 24 fok között alakul 

Orvosmeteorológia

Szombaton egy elöregedő, majd fölöttünk fokozatosan elhaló front miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás – olvasható a HungaroMet Zrt. honlapján

Levegőminőség

Miskolc egész területén jó a levegő minősége a pmmonitoring.hu mért adatai szerint.

Horoszkóp

Kos (III. 21.–IV. 20.)

Ha lehet, ma ne csak számszerűleg értékeljen! Különösen igaz ez a kapcsolatára. Lehet, hogy ön többet keres, de az érzelmeket nem lehet sem kilóra, sem forintra mérni. Az is számít, hogy a másik mit ad érzelmileg, vagy mit jelent önnek a lénye. Ha azonban a mérlegbe pakolva minden értéket, úgy érzi, hogy a ragaszkodása hiábavaló, akkor ossza meg ezt a gondolatot a párjával is! Hátha meg tud változni.

Bika (IV. 21.–V. 20.)

Gyors megoldásokat várna egy ügyben, de a mai napon rá kell ébrednie, hogy a várakozó álláspont most hasznosabb lehet. Annál is inkább, mivel uralkodó bolygóinak ellentmondásos fényszöge önmagával szemben is kételyeket ébreszthet önben. Márpedig amíg maga sem tudja, hogy pontosan mit akar, addig mástól sem várhat jó megoldást. A türelem továbbra is a legnagyobb erény az ön részéről.

Ikrek (V. 21.–VI. 21.)

A jó napokon szinte csak úgy repül az idő. De mégis úgy érzi, hogy tartalommal telik, tehát kitágul. A kettős élmény igaz lehet szélsőséges, kiélezett helyzetekben is. Ilyen lehet például egy születés. Ha nem is ad minden Ikrek szülött ma egy kisgyereknek életet, de valami nagyot alkothat. Felépíthet valamit, vagy beültethet egy kertet. Az alkotóerő ma olyan nagy önben, hogy bármire képes.

Rák (VI. 22.–VII. 22.)

A céljaihoz csak bizonyos lemondások árán juthat el. Azonban koránt sem mindegy, hogy mennyi mindenről kell lemondania, és mennyit is kap cserébe. Ugyanakkor azt is be kell látnia, hogy amit a társától kellene kapnia, azt nem követelheti a gyermekétől. Ha ön az idősebb korosztály tagja, akkor több dologról kell lemondania. A múltat pedig el kell engednie: meg kell bocsátania. Ezzel leteszi a terheket.

Oroszlán (VII. 23.–VIII. 22.)

Ön is, és mások is látványos eredményeket akarnának öntől. De az erőfeszítései állandóan akadályokba ütközhetnek. Emiatt a mai napon komoly vitára kerülhet sor ismét a társával. Mivel fele részben egyet is ért vele, nem veszi annyira a szívére, amit mond. Csak úgy tessék-lássék tiltakozik. De a vita segít önnek, hogy az érvelésében a pozitívumokat is megtalálja. Ezzel magát is vigasztalja egyben.

Szűz (VIII. 23.–IX. 22.)

Remek kapcsolatban él a párjával, de ön mégis elégedetlen. Folyton bizonyosságot akar, és állandóan a maximumot várná el a kedvesétől érzelmileg. Ezért aztán a féltékenykedésével gyötörheti őt. Ne tegye! A gyanakvása afféle önbeteljesítő jóslatként működne, ha nagyon belelovallná magát! Jobb, ha lehűti a saját kedélyeit, hacsak nem akar tényleg és okkal szenvedni. Mert, ugye nem akar?

Mérleg (IX. 23.–X. 22.)

Lassítson a tempón! A mai napon, ha teheti ne dolgozzon, és ne is gondolkodjon a munkaügyekről! A jó megoldások éppen akkor fognak majd az eszébe jutni, ha egy kicsit más téren próbálja ki a fantáziáját! A fizikai aktivitást igen élvezheti a szabadban: a szabad terek, tág kilátások, mély erdők, mesés patakok, avagy kéklő vizek várják. Heverjen a fűben! Nézze a fellegek vonulását! A naplementét!

Skorpió (X. 23.–XI. 21.)

Hallgasson az ösztöneire! A mai napon azok súghatják meg a legjobb utat, ezért a legjobb, ha nem a meggondolások, és pláne nem az aprólékos számítgatások vezetik. Uralkodó bolygója mostanában az útját kijelölő Szaturnusszal és a mélyen ösztönös Plútóval is kapcsolódik. Bárki más bolondságnak tarthat egy ötletet, ami megfogalmazódik önben. De ha ön vonzódik valamihez, vagy valakihez, akkor ne álljon ellen! Mondjon igent a szerelemre!

Nyilas (XI. 22.–XII. 21.)

Ma tényleg igaz a mondás: „Ne szólj szám, nem fáj fejem." Ha a mai napon képes megőrizni egy titkot, azzal sok későbbi konfliktust megelőzhet, azaz elkerülhet. A titoktartás üzleti szempontból is jól jöhet: nem kell minden lehetőséget felfednie más előtt, mert akkor mások happolják el ön elől a nagy üzletet. Márpedig ön is vágyna a pénzre, s most sokat is nyerhetne.

Bak (XII. 22.–I. 19.)

Végre áttörést érhet el egy régóta húzódó fontos ügyben. A legvalószínűbben ez a családjával, az otthonával kapcsolatos dolog lesz. Ami eddig akadályokba ütközött, az lassan-lassan megoldódni látszik. Sőt, most még azt is érezheti, hogy tiszta szerencse, hogy eddig nem sikerült lépnie. A tökéletes megoldás ugyanis éppen most adódhat. Márpedig minden jó, ha vége jó.

Vízöntő (I. 20.–II. 18.)

Ha beadja a derekát, akkor jobban járhat, mintha folyton köti az ebet a karóhoz. Igaz, ha valaki arrogánsan szól önhöz, akkor ön nehezen bírja ki, hogy továbbra is higgadt maradjon. Ám, ha mégis uralni tudja a helyzetet, akkor előnyökhöz juthat általa. Ettől persze még nem kell szeretnie az illetőt. De használni tudja, és ez már fél siker. A kapcsolatuk nem fejlődik, de nem is romlik. Csak diplomatikusan!

Halak (II. 19.–III. 20.)

Kudarcok mindig is voltak és lesznek is az életében. A kérdés az, hogy mennyire képes tanulni belőlük. A mai napon megrázó élményekben lehet része, de ezek akár felemelők is lehetnek, nem csak lesújtóak. Minden azon múlik, hogy ön hogyan képes értékelni az eseményeket. Azok nagyszerűek lehetnek, ha meglátja a jó oldalukat. És segítőek, ha képes rugalmasan alkalmazkodni a változásokhoz.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!