Ugrás a tartalomra

A Momentum európai parlamenti képviselője is kíváncsi a miskolci DK miértjeire

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2023. november 20. hétfő 14:57
Donáth Anna nem találkozott olyan helyi felméréssel vagy közvélemény-kutatással, ami ne Veres Pál újraindulását igazolná. Ezt az országjáró körútja keretében Miskolcra érkezett EP-képviselő a pénteki fórumot megelőzően mondta lapunknak.
Donáth Anna a miskolci fóruma előtt találkozott Veres Pál polgármesterrel. | Fotók: Mocsári László

- Mint minden helyszínen, itt is a rendszerszintű problémákon keresztül juthatunk el a helyi problémákig – vezette fel a fórumot Donáth Anna. - Válságidőszakot élünk, úgyhogy van miről beszélni: válságban van az oktatás, a gazdaság és Magyarország külpolitikai kapcsolatrendszere. Leginkább azonban értékválságban szenvedünk. Ezért fontos számomra, hogy találkozzak a fórumokon az emberekkel. A résztvevőkkel közösen keressük a válaszokat azokra a kérdésekre, gondokra, amiket ők felvetnek.

- Az inflációs válság kapcsán fel kell tennünk a kérdést, miért ér az emberek pénze 30 százalékkal kevesebbet, mint tavaly ilyenkor – hangsúlyozta a Momentum európai parlamenti képviselője. - Miért vándorolnak el a fiatalok? Mi az oka az elképesztő mértékű tanárhiánynak? Miért nincs elég megfelelő munkahelyből?

A politikus találkozott Veres Pál polgármesterrel, ahol jelen voltak a Momentum helyi politikusai: Szopkó Tibor alpolgármester és Erdei Sándor Zsolt önkormányzati képviselő is. Az ő munkájukról szintén beszélt Donáth Anna.

- A Momentum friss pártként lépett be az ellenzéki összefogásba Miskolcon. Ezt szeretnénk folytatni a következő öt évben is. Ahol szövetség van, ott bizalomnak is lennie kell, de nem szabad megijedni a vitáktól sem. Ha valamiben nincs egyetértés, meg kell beszélni a felvetett problémákat - hangsúlyozta.

Donáth Anna arról is kifejtette véleményét, hogy a Demokratikus Koalíció nem támogatja Veres Pál újraindulását, hanem saját polgármester-jelöltet állított Hegedűs Andrea személyében.

- Én is kíváncsian várom a DK válaszát arra, hogy miért kell konfliktust generálni ott, ahol eddig nem volt. Én nem találkoztam olyan kutatással és olyan helyi hangokkal, amelyek szerint radikálisan változtatni kellene az ellenzéki együttműködésen – véli a Momentum  EP képviselője.

Veres Pál továbbra is hisz az összefogásban.

- Csakúgy, mint 2019-ben, mindenkit várok a várost vezető szövetségbe, aki valóban része akar lenni, aki tenni akar a városért, aki hajlandó munkát befektetni, hajlandó a munkájáért felelősséget vállalni, és hajlandó lemondani a saját érdekeiről a miskolciak érdekében. Egy várost vezető szövetség ugyanis a városvezetés munkájának és felelősségének terepe, nem pedig apropó, vagy kézenfekvő lehetőség a politikai önérvényesítésre – hangsúlyozta a találkozó után a város első embere.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!