Ugrás a tartalomra

Nincs magyar áldozata, vagy sérültje a marokkói földrengésnek

MTI
Utoljára módosítva
2023. szeptember 09. szombat 14:49
Nincs magyar áldozata, vagy sérültje az éjszakai földrengésnek Marokkóban – erről tájékoztatta az MTI-t a külügyi szóvivő. Paczolay Máté közölte: a nagykövetség folyamatosan veszi fel a kapcsolatot a Marokkóban élő, vagy ott nyaraló magyar állampolgárokkal. Hozzátette: valamennyien jól vannak, és már biztonságos helyen tartózkodnak.
Fotó: Al Maghribi Al Youm / Reuters (telex.hu)

Marokkóban 6,8-es erősségű földrengés pusztított múlt éjjel. Rengeteg ház összedőlt, a károkat egyelőre felbecsülni sem lehet. A marokkói hatóságok már több mint 800 halálos áldozatról tudnak, de ez a szám nagyon gyorsan emelkedik. A sérültek száma is több százra tehető. A rengés az ország területének harmadát érintette, még az óceánparti Casablancában is megérezték. A földmozgás olyan erejű volt, hogy beszámolók szerint a szomszédos Algériában, a spanyolországi Kanári-szigeteken és Portugáliában is érezni lehetett.

A földrengés epicentrumát Marrákestől mintegy 70 kilométerre délre, az Atlasz-hegységben észlelték, ahol a földmozgás teljes falvakat tett a földdel egyenlővé.

A marokkói szeizmológiai intézet kijelentette: ez volt a valaha mért legerősebb földrengés az Atlasz-hegységben, majd figyelmeztetett: nem múlt el az utórengések veszélye.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!