Ugrás a tartalomra

Öléssel fenyegetőzött a borsodi rabló

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 25. szerda 09:14
A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen minősített rablás bűntette és más bűncselekmény miatt, aki a kirablását megakadályozni szándékozó időskorú nőt megöléssel fenyegette.

A vádirat szerint a vádlott 2024. május második felében, a hajnali órákban a kerítésen átmászva bement a 89 éves járási nehézségekkel küzdő nő, borsodi településen lévő családi házának udvarára, a fáskamráról lefeszítette a lakatot, a melléképület bezárt ajtaját benyomta. Értékek után kutatott, egy szövettáskába kézi szerszámokat, gipszet rakott össze PB gázpalackot és zománcfestéket is összekészített. 

A lakóház padlására is felment, az általa keltett zajokat észlelte az időskorú nő, kiment az udvarra, látta a felnyitott mellékhelyiségeket, ezért az utcán segítségért kiabált. A vádlott ezalatt a nyitva maradt ajtón bement a házba, a fürdőszobában és konyhában kutatott, amikor a sértett visszament találkozott vele és távozásra szólította fel. A vádlott erre azt mondta neki, hogy „úgyis megöli”, majd kiment az udvarra, magához vette az előzőleg összepakolt táskát, de a sértett felszólította, hogy ne vigye el, majd a táskát megfogva próbálta visszahúzva elvenni a vádlottól, aki ellökte őt magától és az alig 20.000 forint körüli értékű zsákmányával elhagyta az ingatlant.

Az ügyészség a büntetett előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!