Ugrás a tartalomra

Pályázat civil és nyugdíjas szervezetek támogatására

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. május 24. szerda 09:55
Elsősorban hátrányos helyzetbe került családokat támogató programokra lehet pályázni, írja tájékoztatójában a miskolci önkormányzat. Pályázni június 12-ig lehet.
Fotó: pixabay.com

Szociális feladatot ellátó civil szervezetek és nyugdíja szervezetek 2023. évi támogatására hirdet pályázatot  Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Egészségügyi, Szociális és Környezetegészségügyi Bizottsága.

A közlemény szerint támogatásra olyan miskolci székhelyű, Miskolc város közigazgatási határain belül működő – szociális, fogyatékosügyi jellegű feladatokat ellátó – jogi személyiséggel rendelkezők pályázhatnak, akinek cégbírósági vagy más nyilvántartási kötelezettségük van és nyilvántartott tevékenységi körükbe tartozik a pályázatban feltüntetett cél. 

A felhívás lehetővé teszi még az alábbi kritériumoknak megfelelő nyugdíjas szervezeteknek is a pályázat benyújtását:

a)      Miskolc Megyei Jogú Városban működő, nyugdíjasokat tömörítő, érdekeiket képviselő, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény hatálya alá tartozó civil szervezetek, melyek céljában, tevékenységi körében szerepel az idős korosztály támogatása, segítése, számunkra közösségi programok szervezése.
b)     Miskolci székhelyű intézmények, amennyiben a pályázat céljának megfelelő tevékenységet is végeznek.
 
A pályázók a támogatást működési költségeikre, pályázati önrészként és szakmai programokra igényelhetik, áll a közleményben.
 
A pályázatot elsősorban hátrányos helyzetbe került családokat támogató programok, munkanélküli problémák, drog- és szenvedélybetegek kezelését, hátrányos és veszélyeztetett gyermekeket, fogyatékos személyeket, időseket és szociálisan rászorultakat segítő programok szervezése és lebonyolítása.
 
A pályázat beadási határideje: 2023. június 12.
 
A részletes pályázati kiírás és a kötelezően kitöltendő pályázati adatlap a www.miskolc.hu honlapról tölthető le, valamint a Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Lakosságszolgálati Főosztály Szociális és Köznevelési Osztályán (Miskolc, Városház tér 8.) szerezhető be, tájékoztat a közlemény.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!