Ugrás a tartalomra

A polgármester és a jegyző is köszönetet mondott a Barlangfürdő lángjait megfékező tűzoltóknak

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 25. szerda 12:26
Veres Pál és Ignácz Dávid kedden kereste fel a helyi lánglovagokat.

- A barlangfürdő oltásában emberfeletti munkát végeztek a tűzoltók. Magam a helyszínen láttam, hogyan veszik fel a harcot a pusztító tűzzel, hogyan próbálták azt megfékezni, és micsoda erőfeszítésükbe került, hogy a lángok ne terjedjenek át az erdőre - írja közösségi oldalán Miskolc polgármestere.

Mint ismert, a tűz szeptember 6-án este a Barlangfürdő gyógyterápiás részén, az Aquaterpián keletkezett, zárás után. A lángokat több város tűzoltóegységei fékezték meg, de az utómunkálatok még szombat reggel is tartottak. Személyi sérülés nem történt, de az épület súlyos károkat szenvedett. Hogy pontosan mekkorát, azt most még nem tudni, hiszen jelenleg a szakértőkre vár, hogy ezt megállapítsák.

- Hálás vagyok nekik, és szerettem volna megköszönni a munkájukat. Kedden mind a 19 tűzoltónak köszönetet mondhattam, és apró figyelmességgel próbáltam meghálálni munkájukat. Az ajándékok között volt egy Ellipsum Élmény- és Strandfürdő belépő, hogy szabadnapjukon kellemes környezetben pihenhessenek, regenerálódhassanak - olvasható Veres Pál Facebook-oldalán.

Megírtuk azt is, hogy a sajtó munkatársait szombat délelőtt tízre sajtótájékoztatóra várták a város és a fürdő vezetői, ahol Veres Pál polgármester és Tóth-Szántai József, hamarosan hivatalba lépő, megválasztott polgármester hangsúlyozta: mindent megteszek annak érdekében, hogy mihamarabb újjá tudják építeni a város ékkövét.

"Még egyszer köszönöm nekik, amit a Barlangfürdőért tettek. Miskolc, a miskolciak hálásak érte!" - zárul a bejegyzés.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!