Ugrás a tartalomra

Sportolói elismeréseket adott át a Miskolci Egyetem 

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 24. kedd 16:43
Az Európai Egyetemi Játékokon, valamint az országos, európai vagy világeseményeken az elmúlt tanévben sikereket elért hallgatóit sportolói díjjal ismerte el a Miskolci Egyetem kedd délután.  
Fotók: Osztie Tibor

Az elmúlt tanévet az Európai Egyetemi Játékokkal (EUG), a kontinens legnagyobb multisport eseményével zárta a Miskolci Egyetem. Harminchét ország négyszázhuszonnyolc egyeteméről közel ötezer résztvevő érkezett a Debrecen-Miskolc rendezte 2024-es Európai Egyetemi Játékokra. Felejthetetlen élmények, izgalmas mérkőzések, csodálatos hangulat – ezek jellemezték az eseményt mindkét helyszínen a nemzetközi kritikusok szerint.

A két magyar város 2018-ban nyerte el a 2024-es Európai Egyetemi Játékok megrendezésének jogát. A szervezőbizottság előtt nem kisebb feladat tornyosult, mint Magyarország valaha volt legnagyobb multisport-rendezvényének lebonyolítása. A háttérmunkálatok a győztes pályázattal el is kezdődtek: körülbelül ezren dolgoztak azon, hogy hat évvel később, július 10-én minden készen álljon a rajtra – idézték fel a kedd délutáni ünnepi műsor során.

A sikeres lebonyolításának elengedhetetlen feltétele volt a Miskolci Egyetem és Miskolc városának a támogatása, a Miskolci Egyetem Atlétikai és Futball Club elnökségének elkötelezettsége, az EUG 2024 projektiroda munkatársainak kiemelkedő teljesítménye, sportolóink lelkiismeretes felkészülése és az önkéntesek elkötelezett munkája – hangzott el az ünnepi délután felszólalóitól. 

Az idén július 12–24. között tartott rendezvény példaértékű összefogásban valósult meg – húzta az elsőként megszólaló rektor. Horváth Zita a díszaulában tartott összejövetelen úgy vélekedett: a helyi felsőoktatási intézménynek gyakran azért van olyan sok feladata, mert a legkülönfélébb tevékenységekbe fog bele. Ilyen volt – hangsúlyozta köszöntőjében az egyetem első embere – az az Egyetemi Játékok is, melynek lebonyolítására számos infrastrukturális fejlesztést is időzített a campus. 

Horváth Zita a megjelentek előtt felelevenítette a kollégiumszárnyak és sportegységek mellett azt az összefogást is, amit kollégái részéről tapasztalt. Hozzátette, a sikeres rendezés feljogosította az intézményt arra, hogy a jövőben hasonló volumenű nemzetközi sportrendezvényeket vállaljon.

Az egyetem Üzemeltetési, Sport és Kollégium igazgatója, egyben az Európai Egyetemi Játékok 2024 szervezőbizottság tagja köszöntőjében kitért arra, milyen fontos, hogy a szervezés közben tornyosuló nehézségeket sikerült a személyzetnek közös erőfeszítéssel lebirkóznia. Mint Boda Péter fogalmazott: a létesítmények határidőre történő elkészülése mellett legalább ekkora kihívást jelentett azok üzemeltetése, fenntartása, karbantartása és takarítása – amiért külön köszönetét fejezte ki az egyetem érintett szervezeti egységeinek.

Mindemellett a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) Intézményi Szervezete elnöke is szót kapott, tekintettel arra, hogy hosszú évek után idén egybekötötték a szakszervezeti napot a sportolói díjátadóval. Bokányi Ljudmilla beszámolójából megtudtuk, milyen bértárgyalásokat folytatnak jelenleg is a munkáltatóval azért, hogy az egyetem oktatói minél nagyobb anyagi megbecsültség mellett tevékenykedjenek a campus falain belül.

A rendezvényt az ünnepelt sportolók pulpitusra szólítása zárta, akik a rektortól átvehették emlékplakettjeiket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!