Ugrás a tartalomra

Szállunk a fény felé - Dorogi egy szál gitárral Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 02. csütörtök 14:56
Először ad koncertet Miskolcon az Intim Torna Illegál feloszlása óta az egykori frontember, Dorogi Péter.

Dorogi Péter platina- és aranylemezes énekes húsz éve ismert a magyar zenei életben. Alapító tagja annak a Kistehén Tánczenekarnak, amely az Én a Kistehén szigethimnusszal, és a Szájbergyerek című slágerrel robbant be a köztudatba. Szintén alapító tagja és a megalakulástól a feloszlásig frontembere az Örökké vagy a Vágjál lyukat a kádba című rádióslágereket jegyző Intim Torna Illegálnak. 2022-től DOROGI néven lép színpadra, s bár továbbra is játssza az ITI számokat, már két új dala is megjelent, és áprilisban tartja lemezbemutató koncertjét az A38 hajón, Budapesten. Február 9-én 20 órától hallhatjuk egy szál gitáros előadását Miskolcon, a Művészetek Házában.

Egy lassú érzelmesebb és egy pörgős ütemes dal

Az első DOROGI dal tavaly februárban jelent meg Néhány fényes gomb címmel. Az új szám hangzásában és mondanivalójában is illeszkedik a szerző korábbi dalaihoz, azon belül is a líraibb vonalat követi. A dalhoz klip is készült, amely májusban jelent meg. A forgatás Erdélyben, a Madarasi Havasok hófödte csúcsain, extrém körülmények között zajlott. A forgatás igazán kalandosra sikeredett, hiszen Dorogi Péter és a stáb érintetlen tájakon vette fel a kliphez a videoanyagokat. Lánctalpas hójáró járművekkel jutottak fel a hegyekre, ahonnan tovább már gyalog, sílécekkel és sítalpas speciális cipőkben hódították meg a csúcsokat. 



2022 októberében jelent meg az újabb DOROGI dal, amely klippel együtt debütált a TV2-n. A Ki védi meg a fiúkat a lányoktól című szerzemény egy izgalmas kérdésfelvetéssel foglalkozik, azzal, hogy érdemes lenne változtatni a napjainkban oly népszerű, lányokat lenéző és gyakran megalázó közéleti és popzenei beszédmódon. A videóklip görbe tükröt mutat, és a férfi-női csatározásban sorra a lányokat hozza ki győztesként. A klip csattanója az, hogy a lányok „lecserélik” a fiúzenekart, elragadják hangszereiket és ők zenélnek tovább. A megjelenített eseménysor már egy bosszú, azoknak a lányoknak a bosszúja, akiket megaláztak, kihasználtak vagy lenéztek a nagyképű fiúk. Érdekesség továbbá, hogy a klipet Dorogi Peti felesége, Dorogi Rebeka rendezte, és a szereplők között az énekes rajongói is feltűnnek. 



Mozgalmas időszak, készül az első DOROGI lemez

Dorogi Peti életében a pörgős nyári turné után, most az alkotásé a főszerep, több dalon is dolgozik éppen. Szerzeményeit a következő hónapokban hallhatjuk majd. A most megjelenő dalok az első DOROGI lemezen kapnak helyet, amelynek bemutatója április 8-án lesz az A38 hajón. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!