Ugrás a tartalomra

Villamosút a múlt századba

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 10. szerda 16:03
Nosztalgikus kalandban lehet része azoknak, akik július 10-én villamosra szállnak Miskolcon.
Akár 1994-ből is származhatna ez a képgaléria, de az igazság az, hogy harminc évvel később készült. Juhász Ákos képgalériája

Mi volt a hasonlóság a Miskolci Állatkert tigriskifutója (leánynevén vadaspark) és a város villamossínjei között a kilencvenes években? Mindkettőn cammogott egy bengáli. Zénó, a bengáli tigris 1994-ben került Miskolcra. Az FVV CSM-ek ekkor már szinte őshonosnak számítottak a városban.   

Két teli bengáli a természetes környezetében.

Szerdán ünnepli a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. a helyi villamosközlekedés 127 éves évfordulóját.
Ebből az alkalomból pedig kigördül a remízből több olyan kötöttpályás jármű is, amelyek Miskolc mindennapjainak szerves részét képezték a múltban.

Mi is lencsevégre kaptunk egyet a nosztalgiajáratok közül. Az ikonikus FVV CSM modellekből, amit a legtöbben csak Bengáliként ismernek. Eredetileg 56 darab volt nálunk forgalomban, mára kettő működőképes Bengáli van az MVK telephelyén. A sárga „diódarálók” 1962-től 2004-ig koptatták Miskolc villamossínjeit.

A nosztalgiázás igencsak népszerűnek mutatkozott a közlekedők körében: a 100-as pályaszámú szerelvényen, amit dél tájékán kaptunk lencsevégre, kifejezetten sokan utaztak. Sokan a lehajtott felsőablakok mellett, mások a hátsó, üveges részben könyökölve élvezték az utazást a múlt századba.    

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!