2018. augusztus 18. Ilona
Miskolc
16°C / 29°C
Advent Miskolc: A Szent István téren ajándékozott a Mikulás! (Képgalériával!)
Muntyán Bernadett
|
2017. december 07. 13:18
|
frissítve: 2017. december 09. 15:48
December 5-ről 6-ra virradóra minden gyermek izgatottan siet az ablakpárkányon szunnyadó csizmájához, hiszen ezen az éjszakán a Mikulás körbejárja a világot. Minden csemete leghőbb vágya, hogy egyszer elcsíphesse a nagyszakállút, és ne csak az utána maradt „nyomokkal” találkozzon. Az Advent Miskolcnak köszönhetően december 6-án mindenki találkozhatott a Mikulással a Szent István téren is.

Van valami egészen különleges a decemberben: a hó közeledtének illata, a karácsonyi fények csillogása, az omlós mézeskalács melegsége a tenyeredben, a forró tea és a forralt bor felmelegítő érzése valahogy olyan meseszerűvé varázsolja az év utolsó hónapját. Arról nem is beszélve, hogy ez az egyik legérzelmesebb hónapunk, hiszen ekkor ünnepeljük a karácsonyt, és a Mikulás is ebben a hónapban látogat meg minden gyermeket.

adventi_mikulas_171206_vcs_07.jpg

December 6-án délután, amikor már álomszép fényekben pompázott a Szent István tér, amikor a Szeretet Sütigyárból már tömény gyömbér, fahéj, és szegfűszeg illata áradt, amikor a tér megtelt csicsergő gyerekekkel és a Vaga Banda gólyalábas mókamestereivel, s amikor az óriáskerék már ünnepi fényárban pörgette a gyerekeket – megjelent az az öregúr, akinek a világon a legjobban áll a piros szín és a hosszú, göndör, ősz szakáll: a Mikulás.

adventi_mikulas_171206_vcs_09.jpg

A Mikulás idén sem változott semmit: még mindig neki van a legkedvesebb szeme a világon, és a legtöbb csokival kitömött zsákja. A miskolci gyerkőcök karácsonyi énekekkel, versekkel és mondókákkal igyekeztek elkápráztatni az egy éve nem látott nagyszakállút. Voltak, akik még kicsit ódzkodtak az első találkozástól ezzel a piros ruhás bácsival, de szépen lassan mindenkit átjárt a Mikulásból áradó megnyugtató kedvesség. Annak ellenére, hogy előző éjjel a Mikulás már körbejárta Miskolc utcáit is, és mindenkinek teletuszkolta a csizmáját minden földi jóval, még a Szent István térről sem térhetett haza senki szaloncukor nélkül. Az édességen kívül is volt még meglepetés, hiszen a tíz év alatti gyerekek egy órán át ingyen szállhattak fel az óriáskerékre. 

adventi_mikulas_171206_vcs_19.jpg

Miközben a nagyszakállú a gyerekek vágyaival foglalkozott, addig az Advent Miskolc egy pillanatra sem szűnt meg nyüzsögni. A Vöröskereszt Szeretet Sütigyára sorra ontotta magából a finomabbnál finomabb édességeket, az óriáskerék megállás nélkül tárta a város látképét madártávlatból az emberek szeme elé, a forró teás és forralt boros korsók pedig szüntelen csendültek fel a koccintások révén.

adventi_mikulas_171206_vcs_04.jpg

Ez a mesebeli látvány tárul hétfőtől csütörtökig, valamint vasárnap 11:00–20:00 óra között a Szent István térre látogatók szeme elé, valamint pénteken és szombaton 11:00–22:00 óra között.

adventi_mikulas_171206_vcs_03.jpg

Nem

Videótár

Út járdaszakasz épült a Gyula utcában
02:15
2018. augusztus 17.
Új elnökség segíti a diósgyőri kosárlabdázók munkáját
03:14
2018. augusztus 17.
Szombaton rajtol a női labdarúgó bajnokság is
02:30
2018. augusztus 17.
Megérkezett a Komáromi kisleány
01:49
2018. augusztus 17.