2018. szeptember 23. Tekla
Miskolc
8°C / 16°C
„Alsózsolcán már jó úton járunk” – átadták a negyed milliárd forintból felújított utakat
minap.hu
|
2017. október 20. 14:59
|
frissítve: 2017. október 21. 22:21
Csöbör Katalin országgyűlési képviselő pénteken adta át a több mint negyed milliárd forintból felújított utakat Alsózsolcán, Sajókeresztúrban és Felsőzsolcán.

– Gazdaságpolitikánk eredményeképp lehetőségünk van, hogy utakat újítsunk fel. Ez alkalommal a negyed milliárd forintos beruházás részeként történtek burkolati, és újjáépítési javítások Alsózsolcán, Sajókeresztúrban és Felsőzsolcán, és nagy örömömre szolgál, hogy a munkák befejezését és az utak átadását a választókerületemben jelenthetem be – mondta el Csöbör Katalin.

Hozzáfűzte, egy országgyűlési képviselőnek nincs fontosabb annál, hogy látja, az a terület, amelyet az ő gondozására bíztak, fejlődik, biztonságban van. – A különböző forrásokból felújíthattuk Alsózsolcán a Kossuth Lajos, a Herman Ottó és a Rákóczi Ferenc utcát. A közeljövőben pedig a Bajcsy-Zsilinszky utca, valamint Miskolcon, a Martinkertvárosban és Görömbölyön is tovább folytatódnak majd a fejlesztések – tudatta Csöbör Katalin.

csobor_katalin_utatadas.jpg

Alsózsolcán szeptember elején, közepén kezdődött a munka, a tegnapi nappal pedig véget is ért – tudatta Peiker Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. B.-A.-Z. megyei igazgatója, aki részletesen beszámolt arról, hogy mely útszakaszok újultak meg.

– Alsózsolcán a teljes átkelési szakasz, közel három kilométer hosszúságban, Felsőzsolcán a Kassai utca, ahol 610 méter hosszan sikerült az útburkolati felújítást elvégezni, Sajókeresztúrban pedig az elbontott vasúti átjáró helyén is sikerült egy korrekciót elvégeznünk – mondta el portálunknak a megyei igazgató.

Ebben az évben a Magyar Közút Nonprofit Zrt. saját üzemeltetési forrásából összesen 45 kilométer hosszan újított fel utakat a megyében, amelyhez 26 ezer tonna aszfaltot használt fel. Peiker Tamás hozzátette, a közeljövőben szintén lesznek hasonló felújítások, akár a Magyar Közút saját forrásából, akár uniós vagy egyéb hazai forrásokból, amelynek a kezdete 2018 tavaszára várható.

Nem

Videótár

Miskolc Ma 2018.09.20.
16:37
2018. szeptember 21.
30 éves a Hámori szolgáltató
02:26
2018. szeptember 21.
Játékosan a kincstárról
01:41
2018. szeptember 21.
Közgyűlés a Sargentini jelentésről
03:51
2018. szeptember 21.