2018. augusztus 19. Huba
Miskolc
17°C / 29°C
Átadták a „2017-es év Legjobb sportolója” díjakat (Részletes lista)
minap.hu
|
2018. február 13. 17:00
|
frissítve: 2018. február 14. 16:11
Idén 15. alkalommal rendezték meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megye Legjobb sportolója díjátadót. Az Észak-Magyarország, a Borsod Online, valamint az eszak.hu olvasói és a sportágak szakértői idén is dönthettek, hogy kik nyerjék el a különböző kategóriákban a legjobb címet.

Tavaly indult a játék, melyben a napilap és az internetes portál olvasóit arra kérték, a szerkesztőség által állított listára további sportolókat, csapatokat, edzőket jelöljenek. Hét kategóriában az elődöntőben összesen 73 sportolóra lehetett voksolni. Az Észak-Magyarország napilapból kivágott játékszelvényen, illetve interneten, a Borsod Online portálján tudtak szavazni kedvencükre az olvasók.

ev_sportoloi_180218ml_32.jpg

Az elődöntő után a kategóriák legjobbjai kerültek a döntőbe; több ezer szavazat érkezett, három szerencsés voksolót pedig kisorsolt a szerkesztőség, ők ajándékcsomagot kaptak.

Gercsák Szabinát több kategóriában is díjazták, azonban az átadó idején edzőtáborban tartózkodott, helyette Tóth György sportmenedzser vette át a díjakat.

Vécsei Réka szintén edzőtábori elfoglaltságai miatt maradt távol, az ő nevében Hölcz Péter, a Magyar Úszó Szövetség Észak-magyarországi régióvezetője, az MVSI úszó szakosztályának vezetője vette át az elismeréseket.

ev_sportoloi_180218ml_3.jpg

Kiss Pál Tamás, a Speedbox RT rallycross versenyzője szintén díjat vehetett át, neki ítélték a felnőtt férfi sportoló kategória első helyét. Elmondása szerint az idei évben még vannak bizonytalanságok, de ami biztos, az az, hogy versenyezni fog.

ev_sportoloi_180218ml_31.jpg

A közönségszavazat díjazottjai között ott volt a már említett Vécsei Réka és Gercsák Szabina is, de a DVTK Jegesmedvék is elismerésben részesültek, nem csupán az olvasóktól, a szakmától is, melynek díjait Kolodzey Tamás sportújságíró adta át. Tekintsék meg a díjátadóról készült képgalériánkat!

A díjazottak részletes listáját alább olvashatják.

Közönségszavazatok nyertesei

Utánpótlás leány kategória: Vécsei Réka, úszó – 376 szavazat

Utánpótlás fiú kategória: Doszpoly Zsombor, úszó – 439 szavazat

Utánpótlás csapat kategória: Miskolci Vénusz leány futsal csapata – 320 szavazat

Felnőtt női kategória: Gercsák Szabina, cselgáncsozó – 551 szavazat

Felnőtt férfi kategória: Tugyi Levente, tájfutó – 397 szavazat

Felnőtt csapat kategória: DVTK Jegesmedvék jégkorong csapata – 502 szavazat

Edző kategória: Juhász Sándor, birkózóedző – 302 szavazat

Szakmai díjazottak

Utánpótlás leány kategória:

3. helyezett: Faragó Petra, a Miskolci Városi Sportiskola cselgáncsosa – 70 kg-ban bronzérmet szerzett a győri Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF), a chilei ifi vb. résztvevője, ifjúsági országos bajnok súlycsoportjában.

2. helyezett: Putnóczki Dorka, a Tiszaújvárosi TK triatlonosa – Ausztriában a junior Eb-n mix-váltóban aranyérmet szerzett, egyéniben és csapatban magyar bajnok, többszörös Európa Kupa-dobogós.

1. helyezett: Vécsei Réka, a Miskolci Városi Sportiskola úszója – 100 és 200 méter mellen aranyérmet szerzett a debreceni felnőtt úszó országos bajnokságon, rövidpályás ob-bronzérmes, 3 ezüstérmet szerzett a győri EYOF-on.

Utánpótlás fiú kategória:

3. helyezett: Terebesi Adrián, az Ózdi Súlyemelő és Fitness Club súlyemelője – három aranyérmet szerzett a súlyemelők U15-ös koszovói Európa-bajnokságán a 77 kilogrammosok kategóriájában. Összetettben 270 kilogrammos korosztályos magyar csúccsal lett kontinensbajnok.

2. helyezett: Lehmann Csongor, a Tiszaújvárosi TK triatlonosa – Ausztriában a junior Eb-n mix-váltóban aranyérmet szerzett, egyéniben pedig ugyanitt bronzérmes lett, egyéniben és csapatban magyar bajnok, többszörös Európa Kupa-dobogós.

1. helyezett: Feczkó Csanád, a Miskolci Városi Sportiskola cselgáncsosa – ifjúsági vb-bronzérmes, ifjúsági Eb-ezüstérmes, EYOF-győztes, ifjúsági országos bajnok.

Utánpótlás csapat kategória:

3. helyezett: A Diósgyőri Gimnázium leány atléta csapata – 4x100 méteren, az V-VI. korcsoportban diákolimpia első helyet szereztek.

2. helyezett: A Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium leány kosárlabda csapata – leány kosárlabdában, a III. korcsoportban diákolimpia első helyet szereztek.

1. helyezett: A Diósgyőri Tájékozódási Futó Club ifjúsági fiú csapata – Demeter Ambrus, Leleszi Marcell és Zsigmond Zsombor összeállításban megnyerték a pontgyűjtő ob-t, míg a váltóbajnokságon második helyet szereztek.

Felnőtt női kategória:

3. helyezett: Mezővári Kinga, a Sárospataki Torna Club ökölvívója – 57 kg-ban kivívta a válogatott tagságot, felnőtt ob résztvevő.

2. helyezett: Sztankovics Anna, a Miskolci Városi Sportiskola úszója – rövidpályás ob-ezüstérmes.

1. helyezett: Gercsák Szabina, a Miskolci Judo Club cselgáncsosa – U23-as Európa-bajnokság 3. hely, felnőtt Európa-bajnokság 7. hely, Grand Prix bronzérmes (Tbiliszi, Taskent), Grand Slam 5. helyezett (Abu-Dhabi).

Felnőtt férfi kategória:

3. helyezett: Ugrai Roland, a DVTK labdarúgója – A DVTK-ból teljesítménye alapján került be a magyar válogatottba, 4 mérkőzésen 1 gólt szerzett

2 helyezett: Mészáros László, a Miskolci VSC fekvenyomója – Lengyelországban a GPC szervezet fekvenyomó Európa-bajnokságán Masters kategóriában világcsúccsal nyert, és az abszolút első helyet is megszerezte, Oroszországban a WRPF fekvenyomó Pro világbajnokságon a 140 kg kategóriában 2. lett, ami az abszolút 3. helyet jelentette számára.

1. helyezett: Kiss Pál Tamás, a Speedbox RT rallycross versenyzője – A rallycross Európa-bajnokságon 3. helyen végzett, az országos bajnokságot pedig megnyerte.

Felnőtt csapat kategória:

3. helyezett: A Tiszaújvárosi TK férfi triatloncsapata – megnyerték a klubcsapat országos bajnokságot Lehmann Bence, Hankó Dávid, Dévay Márk, Lehmann Csongor, Frederic Funk összeállításában.

2. helyezett: A PannErgy-Miskolci VLC férfi vízilabdacsapata – Második OB I-es évükben az 5. helyen végeztek az OB I-ben, bejutottak a negyeddöntőbe a Magyar Kupában, míg az Európa Kupában eljutottak az elődöntőig – első miskolci, borsodi klubként sikerült kontinentális szervezet által rendezett sorozatban.

1. helyezett: A DVTK Jegesmedvék férfi jégkorong csapata – Mol Liga győztes, ezzel együtt magyar bajnok, 2017-ben Magyar Kupa ezüstérmes, Kontinentális Kupában csak kevés hiányzott a négybe jutáshoz.

Edző kategória:

3. helyezett: Lehmann Tibor, a Tiszaújvárosi TK triatlonedzője – tanítványai közül három sportoló Ausztriában, a junior Eb-n mix-váltóban aranyérmet szerzett, egyéniben ugyanitt bronzérmes lett fia, Lehmann Csongor, több sportolója szerzett utánpótlás vonalon egyéniben és csapatban magyar bajnoki címeket, valamint Európa Kupa-dobogós helyeket, míg klubjának felnőtt csapata az ob-n aranyérmes lett.

2. helyezett: Douglas Bradley, a DVTK Jegesmedvék férfi jégkorong csapatának vezetőedzóje – vezetésével a csapat Mol Liga győztes lett, ezzel együtt magyar bajnok, 2017-ben Magyar Kupa ezüstérmes.

1. helyezett: Sike József, a PannErgy-Miskolci VLC férfi vízilabda csapatának vezetőedzője – irányításával a csapat az 5. helyen végzett az OB I-ben, bejutott a negyeddöntőbe a Magyar Kupában, míg az Európa Kupában eljutott az elődöntőig – első miskolci, borsodi klubként sikerült kontinentális szervezet által rendezett sorozatban.

Nem

Videótár

Út járdaszakasz épült a Gyula utcában
02:15
2018. augusztus 17.
Új elnökség segíti a diósgyőri kosárlabdázók munkáját
03:14
2018. augusztus 17.
Szombaton rajtol a női labdarúgó bajnokság is
02:30
2018. augusztus 17.
Megérkezett a Komáromi kisleány
01:49
2018. augusztus 17.