2018. november 18. Jenő
Bekerül a Büntető törvénykönyvbe a törvénytelen bevándorlás szervezése
hirado.hu
|
2018. május 24. 11:50
|
frissítve: 2018. május 26. 12:17
A kormány célja, hogy minél hamarabb megkezdődjön a Stop Soros törvénycsomagról, valamint az ahhoz kapcsolódó alkotmánymódosításról szóló tárgyalás az Országgyűlésben. A törvénytelen bevándorlás szervezése illegális cselekménynek minősül, ami a Büntető Törvénykönyvben önálló tényállásban is meg fog jelenni – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, amit Kovács Zoltán kormányszóvivővel tart közösen.

gulyas_gergely.jpg

Első kormányinfóján Gulyás Gergely elmondta: a szerdai kormányülés első napirendi pontja a Stop Soros törvénycsomag, illetve az ahhoz kapcsolódó alkotmánymódosítás volt. A tárcavezető hangsúlyozta: meg akarják védeni Magyarországot, nem csak az illegális bevándorlástól, hanem az azt szervezőktől is.

„A cél az, hogy megkezdődhessen a Stop Sorosnak a tárgyalása. Módosítani fogjuk a rendőrségi törvényt, a Büntető törvénykönyvet, a menedékjogról szóló törvényt és az államhatár védelméről szóló törvényt” – mondta a miniszter. Hozzátette: a törvénytelen bevándorlás szervezése illegális cselekmény, ami a Büntető törvénykönyvben önálló tényállásban is meg fog jelenni.

„Ugyanakkor egyértelművé tesszük, hogy Magyarország, első biztonságos országként, a nemzetközi kötelezettségeit betartva menedékjogot nyújt azoknak, akik üldözöttek” – hangsúlyozta.

Ennek kapcsán tart egy vita az Európai Unióval, amely egy egyetemes, univerzális jogként tekint a menekültjogra. A magyar kormány álláspontja szerint azonban élesen külön kell választani a bevándorlás és a menekültjog kérdését – fűzte hozzá Gulyás Gergely.

Nem

Videótár

Szociális Munka Napja az Avasiban
02:37
2018. november 16.
Szimfonikusok társulati ülés
01:34
2018. november 16.
Híres gokartozók az Avalonban
01:46
2018. november 16.
Épül a Lévay uszodája a belvárosban
02:05
2018. november 16.