2018. augusztus 18. Ilona
Miskolc
16°C / 29°C
DVTK: Szépen, győzelemmel búcsúznának az évtől
T. M.
|
2017. december 07. 15:43
|
frissítve: 2017. december 08. 21:25
„Nem jó a döntetlen, nyerni akarunk” – fogalmazott Bódog Tamás, a Diósgyőri VTK labdarúgócsapatának szakmai igazgatója a hétvégi, Debreceni VSC elleni bajnoki mérkőzés előtt. A miskolciak szombaton 16 órától fogadják a tabella-3. hajdúságiakat Mezőkövesden.

ugrai_bodog_dvtk_170914_tm4.jpg

Fotó: minap.hu archív

A legutóbbi fordulóban a DVTK-nak sikerült megtörnie rossz szériáját, három mérkőzés után pontot szerzett a Mezőkövesd vendégeként. A 19. fordulót a hetedik helyről, 22 ponttal várják a miskolciak, akik a mumusnak számító, ráadásul jó formában lévő DVSC-t fogadják. A vendégek ott vannak még mindig a harmadik helyen, 31 pontot sikerült összeszorgoskodniuk, múlt szombaton a bajnoki címvédő Budapest Honvédot nullázták le. Ennek megfelelően Bódog Tamás nem számít könnyű délutánra szombaton.

– Jó formában vannak, egyértelmű, ők a találkozó esélyesei – vélekedett a debreceniekről a játékosként Németországban éveket lehúzó szakmai igazgató. – Mi is ott leszünk azonban, és szeretnénk szépen, győzelemmel búcsúzni ettől az évtől. A Debrecennek fiatal, gyors játékosai vannak. Tetszetős, amit csinálnak, de remélem, hogy amit mi csinálunk, az is az lesz. Az edzőváltás jót tett nekik: lendületesek, dinamikusak, viszi őket előre a lendület. Számunkra nem jó a döntetlen, nyerni akarunk.

Habár a borsodiak igyekeznek a saját stílusukra, játékukra koncentrálni, Bódog szerint a bátor támadófutballjukat a DVSC ellen kicsit feladják, és inkább a védekezésre fektetik a hangsúlyt. Szerencséjére minden játékosa bevethető, a szerdai edzésen legalábbis nem volt olyan, aki sérüléssel vagy betegséggel küszködött volna. Visszatérhet így a kezdőbe az a Diego Vela is, aki a Mezőkövesd ellen eltiltás miatt nem játszhatott. Nono és Makrai Gábor játéka viszont kérdéses, a jelek szerint egyikükkel sem elégedett mostanában Bódog.

bodog_tamas_170803_ja_2.jpg

A napokban két labdarúgó, Dusan Brkovics és Kilyén Szabolcs is a DVTK tréningeit látogatta. Előbbi szerdán kért és kapott edzéslehetőséget, de Bódog csak annyit mondott a szerbről: jó benyomást tett rájuk. Persze, az nem elképzelhetetlen, hogy a diósgyőriek ne próbálnák meg szerződtetni később a korábban a Debrecenben futballozó belső védőt, aki jelenleg a lett FC Rigát erősíti.

– Egy csapatba mindig kell a konkurenciaharc, az erősítés. Nem mi vagyunk az egyetlen klub, ahol vannak próbajátékosok. Az átigazolási időszakban szétnézünk, de csak olyan játékost szerződtetnénk, aki erősítést jelentene a számunkra – összegezte az átigazolási ügyekkel kapcsolatban a szakmai igazgató.

Nem

Videótár

Út járdaszakasz épült a Gyula utcában
02:15
2018. augusztus 17.
Új elnökség segíti a diósgyőri kosárlabdázók munkáját
03:14
2018. augusztus 17.
Szombaton rajtol a női labdarúgó bajnokság is
02:30
2018. augusztus 17.
Megérkezett a Komáromi kisleány
01:49
2018. augusztus 17.