2018. augusztus 19. Huba
Miskolc
17°C / 29°C
Frissesség, üde illatok, ropogós új ízek a Miskolci Termelői Napon
minap.hu
|
2018. február 14. 18:20
|
frissítve: 2018. február 16. 10:01
A tavasz közeledtét jelzi a vége felé járó farsangi időszak. És milyen újra felfedezendő kincseket hoz majd a kikelet? Frissességet, üde illatokat, ropogós új ízeket és a madarak cserfes csicsergését. A tavaszvárás apropóján a madarak köré szerveződik a február harmadik vasárnapján, február 18-án tartandó Miskolci Termelői Nap. A „Madárdal” tematikával szervezett rendezvény délelőtt 9 óra és délután 1 óra között várja a látogatókat a belvárosban az Erzsébet téren.

termeloi_nap20171119_bl_012_web.jpg

Az év madarának, egyben a világ leggyorsabb madarának, a vándorsólyomnak a bemutatása, valamint madárvédelem, ismeretterjesztő játékok, kültéri madárfotó-kiállítás szerepel többek között a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportja által a helyszínen szervezett programok között. Dr. Bubo is kilátogat majd a rendezvényre, hiszen uhu, Magyarország és Európa legnagyobb baglya is ott lesz a Miskolci Termelői Napon a Miskolci Állatkert és Kultúrpark jóvoltából.

Bőven lesz kínálat a madáretetőkből és a madárodúkból, és hogy véletlenül se térjen haza senki sem üres kézzel, néhány tízperc alatt ki-ki elkészítheti saját madáretetőjét.

Délelőtt 10 óra 30 perctől sípokkal és fúvós hangszerekkel utánzott madárhangokkal várja a „Madárfüttyős hangszerbemutató” az érdeklődőket. Délelőtt 11 óra 30 perctől pedig „Madárka, madárka” címmel tart koncertet a Számadó Zenekar.

Hogy mit esznek a madarak? Magvakat biztosan. A magvak kimondottan egészségesek az emberi szervezet számára is. Éppen ezért érdemes lesz megkóstolni a magvas házi süteményeket és a magőrleményeket. Aki pedig egy kis édességre vágyik, az madártej-szeletet vásárolhat majd a „madárdalos” termelői napon.

Végül kicsit kakukktojás ugyan, de mivel kiemelkedő kulturális esemény Miskolcon a Seuso-kincseket bemutató kiállítás február 27-e és március 18-a között, ezért a Herman Ottó Múzeum a helyszínen várja mindazokat, akik regisztrálni, illetve elővételben szeretnének jegyet vásárolni a rendkívüli kiállításra

Nem

Videótár

Út járdaszakasz épült a Gyula utcában
02:15
2018. augusztus 17.
Új elnökség segíti a diósgyőri kosárlabdázók munkáját
03:14
2018. augusztus 17.
Szombaton rajtol a női labdarúgó bajnokság is
02:30
2018. augusztus 17.
Megérkezett a Komáromi kisleány
01:49
2018. augusztus 17.