2018. november 18. Jenő
A hetedik legnépszerűbb turisztikai célpont volt Miskolctapolca a hosszú hétvégén
minap.hu
|
2018. május 23. 17:10
|
frissítve: 2018. május 25. 10:55
A hosszú hétvége kedvezett a miskolci turizmusnak. A szállodákban már jó előre elfogytak a szobák, de megteltek vendégekkel a strandok, az Avasi pincesor és a belváros is. Számos program várta a miskolciakat és a turistákat is. A pünkösdi hétvégén Miskolctapolca a hetedik legnépszerűbb turisztikai célpont volt.

Hetedszer is megnyíltak az avasi pincék a hétvégén. Az Avasi kilátónál koncertekkel és gasztronómiai ligettel várták a barangolókat: három nap alatt hetven program: templomi és szabadtéri koncertek, kiállítások, irodalmi estek is szerepeltek a programok között.

avasi_borangolas_-_pentek_20180519_bl_024_web.jpg

De nemcsak a Borangolás csalta elő az embereket, a Lovagi Tornák Tere ókori római arénává vált. A Gladiátor című történelmi musicalre – melyet a Nemzeti Lovas Színház elevenített meg Diósgyőrben – is több százan voltak kíváncsiak.

Tóth-Bodnár Krisztina, a Tourinform Iroda irodavezetője úgy fogalmazott, a pünkösdi hétvége alatt a hetedik legnépszerűbb célpont volt Miskolctapolca. Mint mondta, ez részben annak köszönhető, hogy nagyon gazdag volt a programkínálat is pünkösdkor, hiszen most rendeztük meg 7. alkalommal az Avasi Borangolást, amely egyre több látogatót vonz.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar is gondoskodott programról a hosszú hétvégén: Radics Gigivel, Kautzky Armanddal, a Miskolci Balettel és a Fráter Kórussal alakította valóságos moziteremmé a Generali Arénát, a Filmfónia koncerten.

A tavalyi évhez képest több mint 10 százalékkal nőtt a miskolci fürdők forgalma is. Csaknem nyolcezren látogatták a Selyemréti és a miskolctapolcai strandokat. – Mindegyik strandunkon – a tapolcai strand kivételével – teljes szolgáltatással vártuk a vendégeket, minden medencénk nyitva volt – tájékoztatott Scheitzner Beáta, Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetője.

tapolca_strand_atado_150530ml_68.jpg

A belvárosi és a miskolctapolcai szálláshelyek is megteltek. A Calimbra Wellness Hotel csaknem százötven vendéget fogadott. Rácz Anett szállodaigazgató elmondása szerint, teltházzal üzemeltek a hosszú hétvége alatt. – Szerencsére nagyon jó időnk volt, így a vendégeink ellátogathattak a Miskolctapolca Barlangfürdőbe, ahol már a kültéri medencéket is igénybe tudták venni, illetve nagyon sokan kilátogattak az Avasi Borangolásra is - nyilatkozta.

tapolca_park_170804_ja.jpg

Szakemberek szerint a hosszú hétvégék kedveznek a belföldi turizmusnak. Ilyenkor nemcsak a szálláshelyek népszerűek, de a turisztikai attrakciókat is egyre több család választja.

Nem

Videótár

Szociális Munka Napja az Avasiban
02:37
2018. november 16.
Szimfonikusok társulati ülés
01:34
2018. november 16.
Híres gokartozók az Avalonban
01:46
2018. november 16.
Épül a Lévay uszodája a belvárosban
02:05
2018. november 16.