2018. augusztus 18. Ilona
Miskolc
16°C / 29°C
Kriza Ákos: "Keresztényellenes csúsztatás Jakab Péter megnyilvánulása"
minap.hu
|
2018. január 17. 16:14
|
frissítve: 2018. január 18. 17:54
Jakab Péter jobbikos frakcióvezető szerint Miskolc polgármestere a legutóbbi, rendkívüli közgyűlésen arról beszélt, hogy "a kormány által befogadott menekültek új otthonra találtak, és jelenlétükkel erősítik Magyarországot". Kriza Ákos válaszközleményében leszögezte: a Jobbik frakcióvezetője szokásához híven ismét csúsztat, mert a közgyűlésben nem ez hangzott el, nem ebben a formában.

Jakab Péter csütörtöki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, a Fidesz becsapta a miskolciakat, amikor arra buzdította őket, népszavazáson mondjanak nemet a kvótákra, miközben a kormány titokban több menekültet fogadott be, mint amit Brüsszel elvárt volna. A jobbikos politikus szerint a legutóbbi, rendkívüli közgyűlésen Miskolc polgármestere arról beszélt, hogy a kormány által befogadott menekültek új otthonra találtak, és jelenlétükkel erősítik Magyarországot.

- A Jobbik frakcióvezetője szokásához híven ismét csúsztat, mert a közgyűlésben nem ez hangzott el, nem ebben a formában. A miskolci városvezetés és a Fidesz-KDNP frakció továbbra is kiállt és kiáll amellett, hogy a város nem kér az illegális migránsokból - reagált az elhangzottakra Kriza Ákos. Mint a polgármester válaszközleményében fogalmaz: az a Jobbik kéri számon a városvezetést és a fideszes országgyűlési képviselőt, amelyik nem támogatta az alkotmánymódosítást, és elnöke, Vona Gábor az RTL műsorában nyilatkozva elfogadhatónak nevezte a kötelező kvótát. Magyarország azért nem támogatja Brüsszel bevándorlás politikáját, mert olyan illegális bevándorlókat akarnak ránk erőltetni, akik nem szorulnak védelemre és törvénytelenül lépték át az európai határokat. Jakab Péter és pártja szándékosan összekeveri a gazdasági migránsokat a nemzetközi védelemre szorulókkal.

- Ezzel kapcsolatban ismételten leszögezem, hogy amíg én vagyok a polgármester, amíg a Fidesz-KDNP vezeti a várost, Miskolcon, mint ahogy most sincsenek, úgy a jövőben sem  lesznek migránsok! Mindaz, amit a Jobbik szóvivője állít közgyűlési megnyilvánulásomról, nem más, mint keresztényellenes csúsztatás! - hangsúlyozza közleményében Kriza Ákos.

 

 

 

Nem

Videótár

Út járdaszakasz épült a Gyula utcában
02:15
2018. augusztus 17.
Új elnökség segíti a diósgyőri kosárlabdázók munkáját
03:14
2018. augusztus 17.
Szombaton rajtol a női labdarúgó bajnokság is
02:30
2018. augusztus 17.
Megérkezett a Komáromi kisleány
01:49
2018. augusztus 17.