2018. november 18. Jenő
Kutya és gazdája sikeres vizsgát tettek (Videóval!)
minap.hu
|
2018. május 22. 16:32
|
frissítve: 2018. május 25. 11:41
Újabb vakvezető kutya és gazdája léphet ki a városi közlekedésbe, miután kedden délelőtt sikeres vizsgát tettek. Jurászik Sándor és kutyája, Mandy most már teljes biztonsággal közlekedhetnek Miskolcon.

vakvezeto_kutya_8.jpg

– A Tiszai pályaudvarról kellett eljutniuk a vizsgázóknak a Park utcai Észak-magyarországi Látássérült-rehabilitációs Központba – tudtuk meg Mezősi Tamástól, a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola egyik kiképzőjétől.

vakvezeto_kutya_11.jpg

Mint mondta, a vizsga legérdekesebb része a sétálóutcán volt: sokan jártak az utcán, fagyiztak, galambok sétáltak a kutya előtt, tömeg volt, és bizony még egy idősebb hölgy is megütötte a kutyát véletlenül a táskájával. – Azonban még ezek a kisebb-nagyobb nehézségek sem zökkentették ki a párost – fogalmazott.

vakvezeto_kutya_7.jpg

Jurászik Sándor és Mandy igen aktív életet élnek: járnak dolgozni, kirándulnak sokat, két hét múlva mennek Olaszországba, utána pedig Kassára. – Január óta gyakorlunk együtt, és március végétől van nálam a kutyus – fogalmazott a gazdi, akinek nem Mandy az első vakvezető kutyája.

vakvezeto_kutya_2.jpg

Mint mondta, volt már korábban is kutyája, de ő nyugdíjba ment: kiszolgálta a munkaidejét, 8 évig voltak együtt. Sándor véleménye szerint Mandy egy nagyon nyugodt természetű kutya, aki viszonylag lassabb, mint korábbi partnere, de rendkívül biztonságban érzi magát mellette.

Loading Video...
Nem

Ahogyan azt Mezősi Tamástól megtudtuk, ha minden jól megy, idén 15-18 vakvezető kutyát képeznek majd ki a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskolában.

vakvezeto_kutya_4.jpg

Nem

Videótár

Szociális Munka Napja az Avasiban
02:37
2018. november 16.
Szimfonikusok társulati ülés
01:34
2018. november 16.
Híres gokartozók az Avalonban
01:46
2018. november 16.
Épül a Lévay uszodája a belvárosban
02:05
2018. november 16.