2018. szeptember 23. Tekla
Miskolc
8°C / 16°C
Mikael Tisell: „Nem kétséges, ki volt az erősebb csapat ma este”
dvtk.eu
|
2017. november 23. 06:42
|
frissítve: 2017. november 24. 16:02
Szerda este a DVTK Jegesmedvék együttesének vendége a KMH Budapest volt a Magyar Kupa alapszakaszában. A hazaiak végig magabiztos játékkal győzték le a budapesti vendég együttest.

magyarkupa_dvtkjegesmedvek-kmh28.jpeg

Fotó: Szabó Krisztián

500 nézőtől volt hangos a miskolci jégcsarnok, akik a csapat Kontinentális Kupán elért eredményét ünnepelték. A ma esti mérkőzésen pályára lépett Hajós Roland is, aki ebben az évben még nem játszott mérkőzést egy korábbi sérülés miatt, a vendég csapatban pedig helyet kapott két kölcsönjátékosunk, Szopos Ottó és Karda Milán is. Korongbedobást követően az egész harmad alatt a mi akaratunk érvényesült. Már a 2-ik percben sikerült egy komoly helyzetet kialakítani egy Ritó-Pavuk összjátékot követően, de a befejezés nem volt tökéletes. Az első gólig a 9-ik percig kellett várni, amikor a frissen visszatért Hajós Roland érkezett remek ütemben Vas János beadására (1-0). Ezt követően is nálunk volt a kezdeményezés, az első komoly vendég helyzetre a 16-ik percig kellett várni, azonban Kiss Bence fogta az ellenfél lövését. A harmad utolsó két percében ismét előnyhöz jutottunk, amit ezúttal értékesíteni is tudtunk, Miskolczi passzára Galanisz érkezett, tovább növelve a hazai előnyt (2-0).

A második harmadban sem változott a játék képe, továbbra is a vendég harmadban folyt a játék, a KMH csak ritkán tudott kitörni, de nem igazán sikerült felállniuk Kiss Bence kapuja előtt. A 24-ik percben ismét előnybe kerültünk, egy szép figura végén Anssi Rantanen ért oda Sakaris passzára (3-0). A 35-ik percben ismét előnybe kerültünk, amit ezúttal nem sikerült kihasználni, egy perc elteltével Sakaris is pihenni kényszerült, így egy percig 4 a 4 ellen folyt a játék, majd a vendégek próbálkozhattak, ám előnyüket nem sikerült gólra váltani, a harmadban nem esett több gól.

A harmadik játékrészben gyorsan bekezdtek a mieink, korongbedobás után 44 másodperccel már rezdült is Hajek hálója: Magosi passzából Galanisz lőtte a hazaiak 4-ik találatát (4-0). Az 5-im percben előnybe kerültünk, Leppanen passzát Magosi lőtte rá éles szögből, ám lövését blokkolta Hajek. A 10-ik percben egy újabb előny következett, itt is láthattunk egy szép helyzetet: Vas beadásából Sakaris találta el az oldalhálót, majd a 14-ik percben Kulmala adta be szápen a korongot Tóth Adriánnak, akinek közeli lövése ismét elakadt a kapusban. A 17-ik percben egy újabb előny következett, amit ezúttal is gólra tudtunk váltani: Rantanen távoli lövése kipattant a kapuvasról, amire jó ütemben érkezett Sakaris, és lőtt eki a KMH kapuját (5-0). A játék utolsó percét ismét előnyben töltöttük, ám ezt már nem sikerült értékesíteni, így 5-0-val zártuk ezt a találkozót.

Értékelés

Mikael Tisell: Fontos számunkra a Magyar Kupa sorozat is, ezért nagyon örülök a győzelemnek. Örülök az öt gólnak, az emberelőnyös helyzetek kihasználásának, a kiváló védekezésnek, nem kétséges, hogy ki volt az erősebb csapat ma este. Szerettünk volna három pontot szerezni ma este, ez sikerült is, úgyhogy elégedett vagyok.

Sille Tamás: Gratulálok a csapatomnak, hiszen 60 percen keresztül hajtottak egy ilyen erős ellenfél ellen, mint a DVTK. Sokat kellett emberhátrányban játszanunk, ami egy ilyen játékerejű csapat ellen nagy hátrányt jelent. Kicsit túlbonyolítottuk a játékot, pedig sokszor az egyszerű játék célravezetőbb.

Nem

Videótár

Miskolc Ma 2018.09.20.
16:37
2018. szeptember 21.
30 éves a Hámori szolgáltató
02:26
2018. szeptember 21.
Játékosan a kincstárról
01:41
2018. szeptember 21.
Közgyűlés a Sargentini jelentésről
03:51
2018. szeptember 21.