2018. szeptember 24. Gellért, Mercédesz
Miskolc
-°C / -°C
„Ne kérje senki, hogy otthon üljek…” – Betti programajánlója
Muntyán Bernadett
|
2017. október 27. 16:27
|
frissítve: 2017. október 29. 18:27
Vasárnap óraátállítás, ami azt jelenti, hogy nem csupán hétvége jön, de plusz egy órát is kapunk! Október vége pedig nem csak a téli időszámítás kezdetét jelenti, hanem a tökinvázió kezdetét is. Ezen a hétvégén számos hely várja a tökfaragás mestereit, szerelmeseit - viszont egyáltalán nem csak ezzel lehet majd elütni az időt!

virgagpiac_171026_ja_12.jpg

Ha szellemekre, narancssárgán világító tökökre, és sikításra vágysz, akkor éld át október 27. és november 5. között az igazi halloweeni élményt az Avalon Parkban, ahol rengeteg színes programmal készülnek. Korosztálytól és nemtől függetlenül mindenki megtalálja majd a számára legideálisabb szórakozási lehetőséget. Tökfaragó verseny, arcfestés, jelmezverseny, színpadi szórakoztató műsorok szerepelnek az Avalon Park halloweeni repertoárjában. A Sörkertben tökből készült ételeket kóstolhatnak meg a parkba látogatók. A tökfaragó versenyen gyerekek, családok és baráti társaságok is részt vehetnek animátorok segítségével minden hétköznap 17:00-tól 19:00-ig. Egy csapatban maximum 4 fő faraghat. Az elkészült töklámpások, melyeket a park területén is kiállítanak, automatikusan részt vesznek a versenyben. Az elkészült műveket lefotózzák, névvel látják el és feltöltik az Avalon Park facebook oldalára. A 10 legtöbb szavazatot kapott kifaragott tök közül az Avalon Park és a verseny támogatójának, a RádioM-nek a zsűrije választja ki a nyertest. Korhatár: 6 éves kortól, 6-12 éves kor között szülői közreműködés és felügyelet kötelező, nevezés: kizárólag a helyszínen. November 6. hétfő 14 óráig lehet szavazni a legjobban tetsző faragott tökre a facebook oldalon, a 10 legszebb töklámpás közül az Avalon Park és RádioM zsűrije által megválasztott végső győztest november 6-án 16 órakor hirdetik ki.

tok.jpg

A természet szerelmeseinek a figyelmébe ajánlom, a szombati stresszmentesítő bükki túrát, ahol amellett, hogy megismerhetik a Bükk meseszép, őszi tájait, megszabadulhatnak a munkahelyi stressztől is. Nincs semmi hókuszpókusz, csak a természet, és mi! Tíz órától kezdődik az októberi túra, amely a „Színterápia a Bükkben” fantázianevet viseli. Találkozó Lillafüreden a Kisvonat megálló épülete előtt, a tervezett visszaérkezés körülbelül délután 5 óra.

itt_az_osz.jpg

A Diósgyőri Vár ezen a hétvégén az ősi betűvetés mesterségével ismerteti meg a közönséget, Október 28-án a vár betűvető mestere beavat minket az iniciálék titokzatosságába, mi több, a középkori kódexek világába is elkalauzolja a betűk szerelmeseit.

iniciale.jpg

Október 25. és 29. között Miskolcon vendégeskedik a Richter Flórián Cirkusz a TTL mellett, „Állati extrém” produkciójával. Bohócok, zsonglőrök, akrobaták, lovak, zebrák, tevék és Szandra az elefánt! Egy állati extrém szórakozás az egész család számára. Magyarország leglátványosabb cirkusz műsora a Richter Flórián cirkuszban. És, ha mindez még nem lenne elég, ott van a Richter Flórián cirkusz tarsolyában a lézerember a porondon, repülő emberek a kupolában, és egy világrekord, 5 száguldó motorossal a halálgömbben!

richterlorian.jpg

Október 28-án ötödik alkalommal rendezik meg a Miskolci Állatkert és Kultúrpark Halloween Estjét. Ez az a különleges éjszaka, amikor testközelből barátkozhatunk a „nemszeretem” állatokkal, a töklámpásokkal díszített egykori Vadasparkban. Az éjjel aktív fajokkal látványetetéseik során ismerkedhet meg a Csanyik-völgybe látogató közönség, közben a gondozóktól sok érdekes információt tudhatnak meg az állatokról.

miskolci_vadaspark_allatkertek_ejszakaja_20170825_bl_010_web.jpg

Most jön a hétvége igazán kényeztető programja: a nyílt nap a Miskolctapolcai Strandfürdőben. Reggel 9 órától mindent ki lehet próbálni, ami a strand repertoárjában szerepel. Fitt csoportos órák, korlátlan fitness terem használat, bérlet akciók, inbody testösszetétel mérés, szauna programok, kényeztető masszázsok, frissítő fürdőzés a beltéri medencékben – mindez egyetlen napon! Részletek: miskolctapolcaistrand.hu/nyilt-nap-miskolctapolcai-strandfurdoben.

tapolca_wellness5.jpg

Szemet gyönyörködtető program következik: lombhullató vonatozás. Szombaton őszi vonatozásra csábítja Miskolc népét a LÁEV, méghozzá Mahócára. A programra szükséges az előzetes regisztráció. A vonatozás mellett külön programmal is várják az érdeklődőket. A program keretében két különvonat indul majd Miskolc-Dorottya utcáról Mahócára (9:30-kor és 13:10- kor), míg visszafelé három indulási időpont (11:25, 15:15 és 16:45) közül választhatnak a vendégek. A délelőtti különvonat mahócai érkezése után vezetett erdei séta indul a közeli mahócai méneshez. Határidő után, ill. a helyszínen jelentkezők csak a szabad helyek függvényében szállhatnak fel a vonatra! 

lillafuredi_kisvasut_170816_vcs_30.jpg

Október 29-én, délelőtt 10 óra 30 perctől kerül először a közönség elé a Miskolci Csodamalom Bábszínház legújabb produkciója, a Csizmás kandúr. Nem csak, mint új produkció tündököl a műsornaptárban, hanem mint újítás is.Ez nem bábjáték, hanem élő szereplős mesejáték, ami nem csak a legkisebbeknek okoz majd örömteli perceket.

csizmaskandur.jpg

A programokhoz jó szórakozást, és szép hétvégét kívánok mindenkinek! Jövő héten ugyanitt, ugyanekkor! smiley

Nem

Videótár

Krónika 2018.09.22.
31:12
2018. szeptember 23.
Miskolc Ma 2018.09.20.
16:37
2018. szeptember 21.
30 éves a Hámori szolgáltató
02:26
2018. szeptember 21.
Játékosan a kincstárról
01:41
2018. szeptember 21.