2018. november 18. Jenő
Színekkel nyugtatnak – Közösségi falfestés a Testvérvárosok útján
Miskolc Televízió/Kujan István
|
2018. május 26. 16:02
|
frissítve: 2018. május 27. 15:50
Jobb „orvosságot” talán receptre sem kapni: a Testvérvárosok útján található, már felújított gyermekorvosi rendelő előtt önkéntesek „kiszíneznek” egy támfalat. Az ötlet az egyik helyi házi gyermekorvostól származik, a megvalósításban egyesületek és diákok is részt vesznek, a falfestmény pedig egy helyi grafikus munkáját dicséri. Micsoda összefogás!

A munka kezdetén a ronda támfalat fehér fedőfestékkel kenik le, ebben a Lévay gimnázium tanulói csoportja is részt vesz, önkéntes munka keretében. Mészáros Zsófia meglátása előtt kalapot emelünk: a fiatal tanuló még pontosan emlékszik rá, mennyire félt, amikor doktornénihez kellett mennie – így azonban, hogy a rendelő mellett egy színes falfestményt láthatnak majd a picik, talán megnyugszik a lelkük. „A rendelőben található plüssök például annak idején nekem is megnyugvást, feltöltődést adtak”, fűzi hozzá a gimnazista.

kozossegi_falfestes_20180526_bl_005_web.jpg

A gyermekorvosi rendelő környékének rendbetételét Stunya Edina kezdeményezte. A házi gyermekorvosnak is szemet szúrt, hogy mennyire csúnya már a falfelület. Azt kérte tehát, hogy a rendelő bejáratával szemben lévő támfalra egy igazán izgalmas, vidám rajz kerüljön.

kozossegi_falfestes_20180526_bl_002_web.jpg

– Most, hogy már a rendelőket felújította az önkormányzat, úgy gondoltuk, a környezetet is ideje rendbe tenni. Ezért aztán megkerestük a Dialóg Egyesületet, akik megszervezték a festést. A nagyon szép, dekoratív falfestmény Török Eszter grafikust dicséri – ismertette.

kozossegi_falfestes_20180526_bl_001_web.jpg

Csere Áron, a Dialóg Egyesület koordinátora érdeklődésünkre hozzátette, igyekeztek előteremteni a festéshez szükséges pénzt és emberi erőt, de az önkormányzat is támogatta a tervet. A Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezete is csatlakozott a közösségi festéshez, hangsúlyozva az önkéntes munka jelentőségét, amely tevékenységeinek egyik alapvető mozgatórugója, az akcióban való részvételt a Mozduljunk Együtt Alapszervezet tagjai vállalták.

Az eszközöket Eperjesi Erika, a körzet önkormányzati képviselője biztosítja és Kiss Gábor vállalkozó is segíti a munkát.

kozossegi_falfestes_20180526_bl_003_web.jpg

A közösségi falfestés egyik célja az volt, hogy összehozza a környezetükért tenni akarókat, másodsorban pedig az, hogy azokat, akik a gyermekrendelőt felkeresik, már eleve a szép rajzok látványa fogadja. De fontos az is, hogy a támfalra ezentúl úgy tekintsenek az arra járók, mint közösségük munkájára, és vigyázzanak rá és környezetére egyaránt.

A falfestmény természetesen Miskolcot, az Avast ábrázolja majd, a négy évszakban, olyan ikonikus épületeket is megmutatva, mint amilyen például a kilátó.

 

Nem

Videótár

Szociális Munka Napja az Avasiban
02:37
2018. november 16.
Szimfonikusok társulati ülés
01:34
2018. november 16.
Híres gokartozók az Avalonban
01:46
2018. november 16.
Épül a Lévay uszodája a belvárosban
02:05
2018. november 16.