2018. december 16. Etelka, Aletta

Olvasnivaló

Belföld
Hideg idővel kezdődik a hét, helyenként mínusz 10 foknál is hidegebb lehet, többfelé napközben is mínuszok lesznek. Gyenge havazás, ónos eső havas eső csak elszórtan várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
Belföld
A gyermeket nevelő családok a szokottnál korábban, még a karácsonyi ünnepek előtt, legkésőbb jövő csütörtökig megkapják a decemberi családi pótlékot, gyermeknevelési támogatást és gyermekgondozást segítő ellátást - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma vasárnap.
Miskolc
A Miskolcz-Revital TSE versenytáncosai taroltak az év egyik legfontosabb kiemelt versenyén, a BAS Országos Bajnokságon. A megelőző héten pedig a Bem Kupa klubközi versenyen szereztek értékes helyezéseket.
Havária
Az időjárás előrejelzésnek megfelelően Borsod-Abaúj-Zemplén megyét is elérte a havazás. Mielőtt útra kelne, tájékozódjon az érvényben lévő riasztásokról és útviszonyokról - figyelmeztet honlapján a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Egyéni sport
Hosszú Katinka aranyérmet nyert 200 méter vegyesen a hangcsoui rövidpályás úszó-világbajnokság szombati versenynapján.
Miskolc
A villamosközlekedéssel foglalkozó cseh oldal idén is meghirdette a legszebb európai adventi villamosok versenyét. A tavalyi elsöprő győzelem után, a miskolci adventi villamos ismét versenybe száll a címért.
Miskolc
Pénteken meggyújtották az adventi koszorún a harmadik gyertyát az Aranykor Idősek Otthonában.
Miskolc
Képtári karácsonyt tartottak pénteken a Herman Ottó Múzeumban. Az intézmény által támogatott megyei tanodák itt kapták meg azokat a cipősdobozokba csomagolt ajándékokat, amelyeket a miskolciak adományoztak.
Közélet
Szirmán is meggyújtották vasárnap délután az adventi koszorú harmadik gyertyáját. Az ünnepi alkalmon Kiss János alpolgármester arról szólt, hogy a városrészben van miért örülni az utóbbi években a számos fejlesztésnek köszönhetően.
DVTK
Miskolc
A 2018-as év utolsó, 18. fordulójához érkezett a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga). A szombat délutáni havas mérkőzésen a Diósgyőr nagyon izgalmas és sok érdekes jelenetet hozó mérkőzésen 2-1-re nyert a Paks vendégeként.
Kultúra
Albin Fries osztrák zeneszerző Nora című műve nyerte idén a Bartók Plusz Operafesztivál nemzetközi operaíró versenyét. A művet teljes egészében először a 2019-es miskolci fesztiválon ismerheti meg a nagyközönség.
Belföld
Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint több településen már 10 centiméternél is nagyobb a hóréteg.
Baleset
Egy férfi és egy nő életét vesztette a 3-as számú főúton, Méránál szombat délelőtt történt balesetben.
Belföld
A lézeres ünnepi fényjátékok elterjedésével ugrásszerűen megnő a repülésbiztonságot veszélyeztető fényjelenségek száma.
Havária
A megváltozott útviszonyoknak megfelelő közlekedés fokozott figyelmet igényel a járművezetőktől - figyelmeztet a rendőrség.
Miskolc
Tizenegyedik alkalommal hirdette meg a Miskolc Város Ifjú Szónoka című versenyt az önkormányzat és az egyetem Állam- és Jogtudományi Kara. Pénteken a városházán mérték össze tudásukat középiskolás végzős diákok.

Videótár

Miskolci Reménységek Olimpiai Program
03:24
2018. december 15.
Közgyűlés - sportfejlesztések
02:40
2018. december 15.
Változás a közétkeztetésben
02:53
2018. december 15.
Évzáró a Megyeházán
01:00
2018. december 15.