2018. augusztus 19. Huba
Miskolc
17°C / 29°C

Olvasnivaló

Kriminális
Egy tízéves lánnyal erőszakoskodó férfit vettek őrizetbe rendőrök Dombóváron - közölte a rendőrség vasárnap.
Világ
Világszerte a bankok elleni támadásra készülnek kiberbűnözők – tájékoztatott néhány napja az FBI. Azóta bebizonyosodott, hogy nem csak riogatásról van szó.
Miskolc
Az augusztus 17-19. között Ópusztaszeren látogatható rendezvényen részt vesz a Herman Ottó Múzeum és a MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Marketing nonprofit Kft. is, hogy bemutassanak olyan miskolci értékeket, amelyek valóban figyelemre érdemesek.
Havária
Kigyulladt egy személyautó pénteken késő délután Miskolcon, a Repülőtéri úton. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a motortérben keletkezett a tűz. Mint ismeretes, pár napon belül ez már a harmadik olyan eset, amikor autót kellett oltaniuk a borsodi tűzoltóknak.
Oktatás
Ötnapos tudományos élménytáborra várta augusztus 13. és 17. között a fiatalokat a Miskolci Egyetem. Látványos programokról a Műszaki Anyagtudományi Kar, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar gondoskodott a fiatalok számára.
Szabadidő
Jövőre elkezdődik a balatoni kerékpáros körút átfogó fejlesztése, amelynek eredményét 2021-től szinte minden érintett településen érezhetik majd a bringások.
Világ
A robbantásos merényletek visszaszorulása elsősorban annak köszönhető, hogy az elmúlt időszakban jelentősen megerősödött az európai titkosszolgálatok együttműködése, technikai és humán háttere - jelentette ki Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
Miskolc
A hűsölésen kívül a népi hagyományoknak is komoly szerep jutott csütörtökön a Selyemréti Strandfürdőben. A frissítő fürdőélmények mellett egész napos gyermekprogramok, zenei fellépők, tánctanítás, hangszerbemutató és más népi hagyományt felelevenítő programok fogadták azokat, akik a fürdés mellett valami másra is vágytak a hosszú hétvége előtt. Az egész nyáron át tartó programsorozat célja, hogy bővítsék a szolgáltatásokat a miskolci strandokon.
Belföld
Egy szegedi ideiglenes szoborkiállításon megrongált egy alkotást egy nő - közölte a rendőrség vasárnap.
Baleset
Út szélén ásott munkagödörbe borult egy kerékpáros szombat este a mezőkövesdi Alkotmány úton. A balesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották,
Baleset
Összeütközött két gépkocsi szombat délután 18 óra előtt az M3-as autópálya 133-as kilométernél. A baleset következtében az egyik jármű felborult, többen megsérültek - tájékoztatott a katasztrófavédelem.
Szabadidő
Pénteken zárult le a lovas-íjász napközi második turnusa a Diósgyőri várban. A résztvevő gyerekek délután ismét bemutathatták a szülőknek és az érdeklődőknek, mit tanultak az elmúlt öt napban.
Világ
A szakemberek az átadás óta figyelmeztettek: nem megfelelőek a tartócölöpök.
Városinfó
Komlóstetőn is folyamatosak a városrészt érintő fejlesztések. Gazdusné Pankucsi Katalin, a térség önkormányzati képviselője most a Ládi telepen indított egy beruházást. A területen augusztus elején kezdődött el a csapadékvízelvezető-rendszer megújítása.
Közélet
Lélegzetvisszafojtva várja évről évre minden édesszájú a hírt, vajon milyen tortakülönlegességgel rukkoltak elő idén az ország legjobb cukrászmesterei. Valóságos titoktartás övezi a sütemények receptúrájának részleteit egészen addig a pillanatig, amíg a szakavatott zsűri kiválasztja, melyik torta viselheti az adott évben a „Magyarország tortája” elnevezést. Nos, mint kiderült: idén a „Komáromi Kisleány" birtokolhatja a címet.
Baleset
Személyautóval ütközött a lillafüredi kisvasút csütörtök délután, az Előhegy utcai vasúti átjárónál. A baleset körülményeit vizsgálják, személyi sérülés elsődleges információink szerint nem történt.

Videótár

Út járdaszakasz épült a Gyula utcában
02:15
2018. augusztus 17.
Új elnökség segíti a diósgyőri kosárlabdázók munkáját
03:14
2018. augusztus 17.
Szombaton rajtol a női labdarúgó bajnokság is
02:30
2018. augusztus 17.
Megérkezett a Komáromi kisleány
01:49
2018. augusztus 17.