2018. október 23. Gyöngyi

Hírek

A Művészetek Háza adott otthont hétfőn este a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) miskolci csoportja által szervezett XIV. Miskolci Nemzeti Estélynek. Az eseményen megemlékeztek meg az 1956-os forradalom hőseiről, majd átadták a Kartal-Veczán díjat, melyet idén Dr. Majorosné Dr. Hortai Rita kapott.
A házi egérnél csaknem másfélszer nagyobbra nőtt egerek tizedelik a tengeri madarak tojásait és fiókáit az Atlanti-óceán déli részén elterülő Gough-szigeten – figyelmeztet új tanulmányában a brit madárvédelmi szervezet (RSPB), amely szerint a rágcsálók akár ki is pusztíthatják a területen honos ritka madárfajok egy részét.
A hagyományokhoz híven, idén is megrendezték a Görömbölyi Őszi Családi Napot. Számtalan színes programmal várták az érdeklődőket október 20-án a helyi Művelődési Házban, az intézmény melletti szabadidőparkban és annak nagyszínpadán.
November végén kezdi el forgatni Bergendy Péter Post Mortem című horrorfilmjét, amely közvetlenül az első világháború befejezése után játszódik egy kísértetek által megszállt magyar faluban. Olyan nagyszabású, széles közönséghez szóló produkciót akar készíteni, amely a nemzetközi piacon is megállja majd a helyét – mondta a rendező az MTI-nek.
Otthagyja a Budapesti Operettszínházat Veréb Tamás, a miskolci születésű fiatal színész-énekes. A 24 éves előadó két szerepet is visszautasított, majd a színházban bejelentette, hogy kiszáll az István, a király című darabból is.
Átmenetileg rendeződni látszik a sorsa annak a kétgyermekes családnak, akiknek szeptember végéig kellett volna elhagyniuk Hunyadi utcai, lakhatásra alkalmatlan önkormányzati bérlakásukat. Ledniczkyék egyelőre maradhatnak, mindaddig, amíg a Miskolc Holding a családdal közösen meg nem találja a megoldást.
2018. október 22-én, hétfőn az autóbuszok és villamosok a szombati menetrend szerint közlekednek. Október 23-án, kedden az MVK járatain a vasárnapi menetrend lesz érvényben. Ezen a napon a 44-es, és az ingyenes áruházi buszjáratok nem közlekednek.
A British Airways Boeing 747-400 típusú gépe London Heathrow repülőteréről New Yorkba tartott, amikor elektromos problémák léptek fel. A repülő az Atlanti-óceán felett járt az írországi Shannontól mintegy 1500 kilométerre nyugatra, amikor a személyzet úgy döntött, hogy visszafordul Londonba.
Elárverezik a hollywoodi színészlegenda, Marilyn Monroe zsidó imakönyvét.
Idén is tömegeket vonzott a Miskolci Barátság Maraton nemzetközi utcai futófesztivál, amely kiváló megmérettetési lehetőséget kínált vasárnap amatőr és profi sportemberek, családok, iskolai csoportok, baráti társaságok számára.

Oldalak

Videótár

Miskolc Ma 2018.10.18.
17:04
2018. október 19.
Sakkpalota a Nagy Lajos kráky iskola
02:33
2018. október 19.
Krónikus a csapadékhiány
01:46
2018. október 19.
Innovációról az Automotive Hungaryn
02:02
2018. október 19.